Bafra'da Vergi Haftası Kutlamaları

Samsun'un Bafra ilçesinde, '21. Vergi Haftası' kutlamaları kapsamında çeşitli tören ve ziyaretler yapıldı.

İlk kutlama Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bafra Vergi Dairesi Müdürü Kenan Derinkök, Vergi Haftası dolayısı ile yaptığı konuşmada, "1990 yılından bu yana kutlanmakta olan Vergi Haftası'nın bu yıl 21.si 22 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında kutlanacaktır" dedi.
Derinkök konuşmasını şöyle sürdürdü: "Devletlerin varlıklarım sürdürebilmesi için hayati önem taşıyan unsurların başında ekonomi gelmektedir. Güçlü, bağımsız devlet ekonomilerinin temel kaynağı ise vergidir. Vergi toplamak devletlerin genel ve mali politikaların uygulanmasında ve sermaye hareketlerinin kontrol edilmesinde etkin bir yöntemdir. Vergi ekonomik kalkınmanın motoru olduğu gibi egemenliğinde en temel göstergelerinden biridir.Devletin hakimiyet fikri ile vergi fikri iç içe bir olgudur. Çünkü hangi yönetim olursa olsun onun bir gelire ihtiyacı vardır ve bu geliri temin etmek için de devletteki en sağlıklı kaynak vergidir. Bu itibarla günümüzde ve geçmişte bütün devletlerde verginin sağlıklı toplanması devletin ana görevlerinden birisi olmuştur."
Kutlama programından sonra Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ziyaret edilerek çiçek sunuldu ve kokart takıldı.
Ziyaretlerde Vergi Haftası ve verginin kutsallığı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Cumhuriyet Meydan'ındaki programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mahir Erol, Bafra Vergi Dairesi Müdürü Kenan Derinkök, Müdür Yardımcısı Davut Karagöz, Bafra Mal Müdürü Hamza İnanç, Okul Müdürleri, Serbeste Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Bafra Temsilcisi Recep Uzun, Başkan Yardımcısı Bekir Sami Tuncer, öğrenciler ve vergi dairesi çalışanları katıldı.