5 Pil Getirene Bir Kalem Silgi Kampanyası

Sarıçam Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün başlattığı '5 pil getirene bir kalem silgi hediye' kampanyası çerçevesinde öğrenciler bir hafta içinde binlerce atık pili teslim etti.

Avrupa Birliği (AB) Çevre Müktesebatı kapsamında Çevre Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmelik ve genelgeleri uyarınca Sarıçam Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kimyasal atıklara dönük kampanyalar yürütüyor. Bu kapsamda atık pil kampanyası düzenlendi. 13 ayrı okulda başlatılan kampanya 9 okulda gerçekleştirildi.
Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, çevreye olan duyarlılığın arttırılması için başlatılan bu kampanyada hedefe ulaştıklarını belirterek, "Çevreye ve insan sağlığına olumsuz etkisi olan atık pillerin toplanmasına dönük çalışma devam ediyor. İlk etapta öğrencilere çevre bilincinin yerleştirilmesi için 5 pil getirene bir kalem ve silgi hediye ediyoruz. Bu durum öğrencileri teşvik etti. Kısa sürede olumlu etki veren kampanya devam ediyor" dedi.
Belediyenin başlatmış olduğu kampanya bazı okullarda kısa süre içinde hedefe ulaştı. Kampanyanın hedefe ulaştığı okullardan birisi ÇEAŞ İlköğretim Okulu. Okul Müdürü Hamdi Yardımcı, belediyenin kendilerine verdiği 3 bin hedefine 3-4 gün gibi kısa sürede ulaştıklarını kaydetti.