Tekel İşçilerine Destek Eylemi Devam Ediyor

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelerek Türk-İş Genel Merkezi önünde kurdukları çadırlarda günlerdir eylemleri devam eden TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla Türk-İş, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından başlatılan destek eylemi devam ediyor.

Tekel İşçilerine Destek Eylemi Devam Ediyor
Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelerek Türk-İş Genel Merkezi önünde kurdukları çadırlarda günlerdir eylemleri devam eden TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla Türk-İş, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından başlatılan destek eylemi devam ediyor. Soğuk havaya rağmen destek eylemlerine devam eden sendika üyeleri, yaktıkları ateşler etrafında toplanıp davul zurna eşliğinde şarkılar söyleyerek halay çekti.

4-C statüsünde çalışmayı reddeden ve 2 ayı aşkın bir süredir Ankara'da eylem yapan TEKEL işçileri için bugün binlerce işçi bir araya geldi. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen işçi ve sivili toplum örgütlerinin destek eylemi devam ederken, soğuk havaya rağmen eylemlerine devam eden sendika üyeleri battaniyelere sarılarak soğuk havadan korunmaya çalıştı. Geceyi Türk-İş Genel Merkezi önünde kurulan çadırlarda geçirecek olan sendika üyeleri, yaktıkları ateşler etrafında toplanıp türküler söyleyerek halay çekti. Eylemciler, sokaklarda kurulan sinevizyonlardan da gösterilen ve TEKEL işçilerinin eylemini anlatan filmler izledi. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren de TEKEL işçilerinin çadırlarını dolaşarak, işçilerle bir süre sohbet etti.