Malatya'da İl Proje Tabanlı Beceri Yarışması Sonuçlandı

Malatya'da düzenlenen il proje yarışmasında il birincisi, Şehit Kemal Özalper (ŞKÖ)Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 'Elektronik Kontrollü Ekim Yapmak' isimli projesi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca mesleki ve teknik okul ve kurumlardaki öğrenci ve kursiyerler arasında, mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmeleri ve deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla 18-19 Şubat 2010 tarihlerinde Öğretmenevinde yapılan 2009-2010 eğitim öğretim yılı İl Proje Tabanlı Beceri Yarışması sonuçlandı.
10 meslek alanında yapılan yarışmaya, 12 okuldan katılan 51 proje arasından İl Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, il birincisi Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Elektronik Kontrollü Ekim Yapmak) isimli projesi oldu. 2. olan okul yine Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Oto Per Otomobillerin ön camını otomatik kapatan perde) isimli projesi oldu. 3. ise Akçadağ Teknik ve Çok Programlı Lisesi'nin (Temizlik) projesi oldu.
İl Birincisi olan proje, Gaziantep'te 01-05 Mart 2010 tarihleri arasında yapılacak olan Bölge Yarışmasına katılarak Malatya'yı temsil edecek.