Kızılay Düzce Kongresi Yapıldı

Türk Kızılay'ı Düzce Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimlerde Kemal Semih Demir yeniden başkan oldu.

Kızılay Düzce Kongresi Yapıldı
Kızılay Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye Ak Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer, Kızılay gönüllüleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Kızılay Düzce Şubesi Yönetim Kurulu'nun başarılı çalışmalara imza attığını ve bu çalışmaları takdirle karşıladıklarını söyledi. Türk Kızılay'ının Düzce'ye ayrı bir önem verdiğini ifade eden Komit, "Bölgemize kazandırılan Afet Lojistik Merkezi ve Kızılay Bölge Kan Merkezi yatırımları Düzce'ye verilen önemin bir göstergesidir. Düzce'de yatırım yapmak çok zor. Bu yatırımları kazandırmak için neler çektik. 6 yıl uğraştıktan sonra kan merkezi binamızı Düzce'ye kazandırdık. Depomuzu yaparken yerin alımında çok büyük zorluk çektik. Sivil Toplum Kuruluşları'nın siyasi iradeye baskı yapması ile alarak, kısa sürede tamamladık ve hizmete açtık" dedi.
Komit, Düzce'de öğrenci yurdu yapmayı planladıklarını belirterek "Üniversite hızla gelişiyor, büyüyor. Rektörümüzle yaptığımız görüşmede öğrenci yurdumuzun kapasitesinin dolduğunu öğrendik. Bize bir yer bağışlanırsa modern bir öğrenci yurdu yaparak, kısa zamanda Düzce'ye kazandıracağız" diyerek yurt yapma sözü verdi.
Düzce Milletvekili Celal Erbay ise, dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan Kızılay'ın büyük görevler üstlendiğini kaydederek, "Her nerede olursa olsun, işittiği aha kulak veren, yaptığı yardımlarla devleşen, acını dindirmek için oraya ulaşan Kızılay, çaresizin çaresine koşuyor. Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit arsa bulunursa buraya yurt yapacaklarının sözünü verdi. Bende bir nefer gibi arsa bulunması konusunda yardımcı olacağımı söz veriyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kızılay Genel Sekreteri tarafından Kızılay'a 10 yıldır hizmet eden Nejat Demir, Ali Dilber ve Sezi Tekin'e, 15 yıldır hizmet eden Süreyya Gördebil ve Kemal Demir'e, 25 yıldır hizmet veren Oktay Özkasap'a madalya ve berat takdim edildi.
Tek liste ile gerçekleştirilen kongre sonucu mevcut başkan Kemal Demir yeniden başkanlığa seçildi. Demir'in listesi şu isimlerden oluşuyor:
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Ali Dilber, Murat Batur, Oktay Özkasap, Süreyya Gördebil, Sezai Tekin, Cahit Aydın, İlkay Taşkın, Haluk Velioğlu, Ender Çakar, Gürsel Coşkun.
Denetçi: Remzi Günal.
Genel Merkez Delegeleri: Ali Dilber, Murat Batur, Ahmet Dertli.