Kalabalık gazetecileri yuhaladı

Bartın'ın Amasra ilçesinde gerçekleştirilen bir eylemde, eylemciler tarafından Amasra'ya yatırım için gelen firmanın haberinin yer aldığı bir gazete ateşe verilerek yakıldı.

Amasra ve Bartın Çevre Meclisi Eşsözcüsü olarak eylemi yöneten Hüseyin Ç., eline aldığı gazetenin haberini kalabalığa okudu. Gazetenin manşetinde yer alan "Amasra'ya Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı yapılıyor" haberini okuyan Hüseyin Ç.'nin sözleri üzerine eylemciler gazeteyi ateşe verdi. Bunun üzerine kalabalık da hareketlenmeler oldu. Eylem alanındaki gazeteciler büyük panik ve korku yaşadı. Eylemciler ayrıca gazetecilerin üzerine yürümek istedi. Amasra Belediye Meclisi Üyesi İslam Ç., gazetenin
yakılmasına itiraz eden gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü N.E.'nin üzerine yürüdü. Bunun üzerine eylemin yapıldığı alanda bulunan polisler olaya müdahale etti. Polisler, N.E. ve gazete çalışanı M.Ö.'yü polis kordonunda eylem alanından çıkarttı. Kalabalık ise gazetecileri yuhaladı.
Büyük korku ve panik yaşayan N.E., Amasra İlçe Emniyet Amirliğine giderek Hüseyin Ç., gazeteyi yakan ve üzerine yürüyen şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu. Aynı gazetenin çalışanı M.Ö. de, polise eylem alanında yaşadıklarıyla ilgili ifade verdi.
(MAO-HO-Y)