Gkv'li Öğrenciler Okuma Sevdalısı

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından her hafta düzenlenen 'Haftanın Kitap Kurtları' ödül töreninde en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

Gkv'li Öğrenciler Okuma Sevdalısı
Düzenlenen törene GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, Genel Müdür Yardımcısı Esra Ocak, ilköğretim birinci kademe müdürü Hüseyin Emre ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Kitap okumanın çocuklarda alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini belirten GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, "Çocuklara okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazandırılır. Burada ailenin büyük önemi vardır. Dolayısıyla çocuğunuza daha okuma yazmayı öğrenmeden kitabın önemini kavratacak uygulamalar içinde olmalısınız. Kitap sadece belirli yaştaki insanların okuması gereken bir şey değildir. Her yaşın kitabı vardır" dedi.
"Çocuğunuz ilkokula başlamadan ona alacağınız boyama kitapları veya sesli kitaplar onun kitabı ve okumayı sevmesinde ilk adımları atacaktır. Eğer çocuğunuzun eline küçük yaşta oyuncak silah veriyorsanız hiç boşuna mafya dizilerini suçlamayın" diyen Vergili, şunları kaydetti:
"Çocuğunuz belki okula gitmeden önce okuma yazma bilmiyor olabilir. Ama siz biliyorsunuz. Dolayısıyla çocuğunuz ile kitap arasındaki ilk bağlantıyı siz kuracaksınız. Bunu ona kitap okuyarak yapabilirsiniz. Uyumadan önce kitap okumak ideal bir yol olabilir. Çocuğunuz muhakkak sizi ve diğer aile bireylerini kitap okurken görmelidir. Her akşam evlerde dizi saatleri uygulaması yapılıyor. Peki, kitap saati uygulaması neden yok? Günün belirli bir saatinde bütün aile bireyleri aynı anda kitap okuma saati düzenleyebilir. Çok değil günde yarım saat veya bir saat kitap okuma seansı çocuğunuza inanılmaz bir motivasyon kazandıracaktır. GKV Özel Okulları bu anlamda çocuklarımızın küçük yaşta kitap okumayı alışkanlık haline getirebilmeleri için bir eğitim kurumu olarak gerekli her türlü motivasyon çalışmalarını ve uygulamaları yapmaktadır. Haftanın kitap kurtlarını olmayı başaran minik yavrularımızı yürekten kutluyorum."
Kitap okuma alışkanlığı kazanarak haftanın en çok kitap okuyanları arasına girmeyi başaran öğrencilere ödülleri okul idarecileri tarafından verilirken çocuklarının okuma alışkanlığını taktir eden öğrenci velileri de, "GKV ailesiyle el ele vererek bu güzel alışkanlığın kazandırılmasında birlikte çalışıyoruz. Okul idaresinin ve öğretmenlerimizin uygulamaları çok güzel. Okuma yazma yeteneklerinin bir arada geliştirilmesi için yapılan bütün çalışmaları taktirle izliyor, GKV'li idareci ve öğretmenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştular.