Giyim Yardımları Para Olarak Verilecek

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, sağlık çalışanlarına giyim yardımlarının nakdi olarak ödeneceğini duyurdu.

Giyim Yardımları Para Olarak Verilecek
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Genel Merkez üyelerinin Maliye Müsteşarı Naci Ağbal ile görüştüğünü söyleyen Sever, ziyaret esnasında alınan bazın kararları dile getirdi. Sever, açıklamasında, "Türk Sağlık-Sen olarak çalışanlar için yürüttüğümüz faaliyetlere hız kesmeden ara vermeden devam ediyoruz. Son olarak Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından Maliye Müsteşarı Naci Ağbal ziyaret edilmiş, çalışanların Maliyeyi ilgilendiren sorunları kendilerine aktarılmış, bu konuda hazırlanan bir raporda takdim edilmiştir. Ziyarette genel başkanımız tarafından ek ödemede aylık mahsuplaşma gündeme getirilmiştir. Sağlık çalışanlarının bu mağduriyetinin bir an önce sonlandırılması istenmiştir. Müsteşarda konunun çözüme kavuşacağını düzenleme ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetmiştir. Ziyarette dile getirilen bir diğer konu ise çalışanlara giyim yardımlarının nakdi olarak ödenmesi olmuştur. Konu ile ilgili olarak Genel Başkanımız Önder Kahveci çalışanların giyim yardımını malzeme olarak almak istemediklerini bunun sürekli sorun çıkaran bir uygulama olduğunu kaydetmiş, bu yardımların nakdi olarak yapılmasını istemiştir. Naci Ağbal da giyim yardımlarının nakdi ödeneceğini belirterek, giyim yardımlarını bitireceğiz. Bunların parasını vereceğiz. Bu bizim sözümüzdür. Sözümüz muhtemelen kısa bir süre içerisinde gerçekleşecektir demiştir. Kısacası bu sorun kısa zamanda çözüme kavuşacaktır. Önemli bir sorun ortadan kalkmış olacaktır" dedi.
Sever, açıklamasına şöyle devam etti:
"Ziyarette ayrıca ağız ve diş sağlığı merkezleri, sağlık ocaklarında ücretsiz yemek uygulamasının olmadığı ve 4/C'liler ile üniversite hastanelerinde çalışan asistanların ve sözleşmeli sağlık çalışanlarının ücretsiz yemekten yararlandırılmadıkları Müsteşar Naci Ağbal'a aktarılmıştır. Haksızlık dile getirilmiş ve çözüm istenmiştir. Müsteşar Ağbal bu konular hakkında bir çalışma yapacaklarını kaydetmiş, sendikamızın verdiği raporu inceleyerek yemek konusunda çalışma başlatacaklarını belirtmiştir. Sendika olarak görüşme sonrasında da takip ve ısrarlarımızı sürdürerek bir an önce bu konuların hayata geçmesi için mücadele edeceğiz. Konularla ilgili olarak elde ettiğimiz her türlü bilgiyi sağlık çalışanları ile paylaşacağız. Farkımızı ve mücadelemizi sağlık çalışanlarına hissettirmeye, gerçek sendikacılığı göstermeye devam edeceğiz."