Taşlıçay'da 'Mutlu Yuvam' Projesi

Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi'nde başlatılan 'Mutlu Yuvam' projesi kapsamında 6 çocuklu Yemen ve Şadiye Gökçe çifti yıllar sonra resmi nikah kıydı.

Taşlıçay'da 'Mutlu Yuvam' Projesi
Taşlıçay ilçesinin merkez köylerinde oturan ve yıllar önce düğün yapmalarına rağmen resmi nikah işlemlerini yapmayan çüftlere yönelik başaltılan 'Mutlu Yuvam' projesi meyvelerini vermeye başladı. Taşlıçay ilçesi Aşağı Dumanlı Köyü'nde oturan Yemen ve Şadiye Gökçe adlı çift Taşlıçay Kaymakamı Ercan Ateş'in katıldığı davetle yıllar sonra resmi nikaha kavuştular. Resmi nikahın hem erkek hem de kadın için çok önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Ateş, "Bugün başlatmış olduğumuz 'Mutlu Yuvam' projesi ile ilçemiz ve bağlı köylerinde resmi nikahı bulunmayan çiftlerimizin nikah işlemini ve masraflarını kaymakamlığımız ve belediye başkanlığımız ortaklaşa karşılayarak yapacağız. Bu konuda hassasiyet gösteren muhtarımıza teşekkür ediyorum. Her medeni insan gibi mutlak suretle resmi nikah işleminin yapılması gerekir. Medeni bir aile için bu şart. Biz de bu doğrultuda muhtarlarımızdan gelen talepleri değerlendirip gerekli desteği vererek, ilçemizde resmi nikahı olmayan çiftleri resmi nikaha kavuşturacağız. Nikah akitlerini gerçekleştirdiğimiz Gökçe çiftine bir ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından nikah törenine geçildi. Kaymakam Ercan Ateş ve Nüfus Müdürü Nurettin Tik'in şahitliğinde resmi nikaha kavuştu. Kaymakam Ateş Aile cüzdanını geline takdim ederken, damada da altın taktı.