Land Rover'dan LRX Concept

Cesur tasarım anlayışı ve teknolojik gelişimleri konfor ve performans ile birleştiren, SUV araç efsanesi Land Rover; premium ve kompakt segmente yeni bir soluk getirmesi beklenen 3 kapılı LRX Concept'i Detroit Motor Show'da sergiledi

Land Rover'dan LRX Concept

Land Rover'ın teknoloji ve gelişim konularındaki öncülüğünün son göstergesi Detroit Motor Show'da sergilenen olan Land Rover LRX Concept oldu. Detaylara gösterilen önem, hafif malzeme ve teknolojinin son yeniliklerini barındıran Land Rover LRX Concept'in otomobil severlerle buluşacağı adres olacak Detroit Motor Show, Land Rover'ın 60. yıl kutlamalarının da ilk durağı olurken; 3 kapılı LRX değişen dünyanın ihtiyaçlarını karşılayacak bir konsept olarak karşımıza çıkacak.

LRX Concept, markanın öz değerlerine sadık kalırken, pazarın yeni alanlarına doğru atılımcı bir değişikliği gösteren, cesur bir Land Rover tasarımı. Land Rover'ın Genel Müdürü Phil Popham "Araçlarımızın çekiciliğiyle ilgili ne kadar rahatsak, sürdürülebilirlik konusunda da o kadar ciddiyiz. LRX Concept bu mesajı veriyor. LRX, her bakımdan bir Land Rover'dır ama çok farklı bir Land Rover'dır" diyerek LRX Concept ile ilgili düşüncelerini aktarıyor. LRX özellikle müşteri beklentilerini ölçmek ve Land Rover'ın yenilikçi düşüncelerini geliştirmek amacıyla tasarlanmış bir çevre dostu cross-coupe özelliğindedir. Land Rover'ın değişen dünyanın şartlarına uyumunun en açık göstergesi olacak LRX; sınıfının en çevre dostu araçlarından biri olacak, markanın yeniliklere ve çevresel değişikliklere olan duyarlılığını yansıtacak. Popham "LRX, markanın müşteri beklentilerine olan duyarlılığını ve değerlendirmelerin yansımalarını irdeleme şansı verecek" diyerek LRX'in markanın gelecek planlarındaki yerini ifade ediyor.

Land Rover'ın cross-coupe olarak tanımladığı LRX, markanın standartlarını da yükseltiyor. Freelander 2'den daha kompakt boyutlarda olan LRX, özellikle lüks ve premium beklentileri karşılamak ve 4x4 bir aracın artılarını daha kompakt bir araçta yaşamak isteyenlerin beklentilerine cevap veriyor.

Garry McGovern, Land Rover Tasarım Direktörü olduğundan bu yana tasarlanan modellerin artıları ve yeni gelişimlerin ortak sonucu LRX'i oluşturmuştur. Kaslı ön motor kapağı, dikkat çekici tavan ve köşeli çamurluklar LRX'in tarzını yansıtıyor.

Land Rover Tasarım Direktörü Gerry McGovern "LRX, Land Rover tutkusundan doğan bir tasarımdır ama farklıdır, cazip ve heyecan vericidir, çünkü Land Rover şimdiye kadar hiç sıradan otomobil üretmemiştir" diyerek LRX'nin yeniliğini vurguluyor. 4x4 kullanım rahatlığına ve Land Rover markasının kullanıcılara vermiş olduğu heyecana, kompakt boyutlarıyla LRX ayrı bir heyecan katıyor. Hafifletilmiş gövde, yakıt tasarrufu ve buna paralel düşük CO2 emisyon değerleri de LRX'in diğer artıları. LRX konsepti aynı zamanda, ilk kez 2006'da Land_e konseptinde gösterilen akıllı güç yönetimi sistemlerini ve diğer teknolojileri de kullanıyor. LRX detayları ve sürdürebilirlik teknolojileri Detroit Show'da gösterilecektir.

Daha şehirli ve sportif LRX Concept, geleneksel SUV ile crossover'ın muhteşem bir örtüşmesi. Yol tutuş, performans ve çeviklik LRX'in karakteristik özellikleri. Özellikle yol tutuş dinamikleriyle LRX'in sınıfına yeni bir soluk getireceği ve üstün kabiliyetleriyle sınıfında öncü olacağı kesin.

Sürekli dört çekiş sistemi, HDC, Terrain Response gibi sistemlerle LRX; her koşulda sürüş güvenliği ve performans sunuyor. Terrain Response sistemiyle LRX; zorlu kış koşullarında, karlı, yağmurlu ve bozuk yollarda güvenli bir sürüşün güvencesi. Bunun yanı sıra LRX'in şehirli ruhuna uygun olarak, Terrain Response sisteminin daha düşük yakıt tüketen ve düşük emisyonlu Eco seçeneği bulunuyor. Bu seçenek ile birlikte şehir hayatına daha uygun bir sürüş sunuluyor.

Tamamıyla Land Rover tasarımı olan LRX, duyguları harekete geçirmeyi ve heyecanı temsil ediyor. LRX'in çarpıcı tasarımı Land Rover'ın geleceğe olan bakışını da gösteriyor. Kaslı omuz çizgisi, gizlenmiş sütunları, çarpıcı iç aydınlatması Land Rover LRX'in farklılıklarından bazıları. Köşelere konumlandırılmış lastikler, ön ve arka tasarımı daha güçlü ve dinamik kılarken LRX'e gerçek ve yenilikçi bir Land Rover kimliği kazandırıyor.

Ayrıca 20 inçlik alaşım jantlar, arka ve ön görüş açılarını genişleten köşe çizgileri de LRX'in dış ve iç tasarımındaki yeniliklerini oluşturuyor.

Sofistike iç tasarım

İç tasarımında kompakt bir Land Rover'ın ne kadar rahat ve kullanışlı olabileceğini gösteren LRX Concept, kusursuz ön paneli ve pratik kombinasyonlarıyla dikkat çekiyor. Sofistike kabin özellikleri, koyu kahverengi deri iç kombinasyonları alüminyum detaylarla birleştirilerek karakteristik bir iç mekân oluşturulmuş.

LRX'in ön konsolun ortasında bulunan farklı tasarım anlayışı, konseptin dinamizmini ve sportifliğini vurguluyor.

Ön konsolda bulunan LCD ekran ile dokunmatik bir bilgi akışı sağlanıyor. Yine dokunmatik ekran ile birlikte sürüş, yol ve araç ile ilgili tüm bilgilere kolaylıkla ulaşılabiliyor. LRX'in bir diğer spesifik özelliği olan kişiselleştirilebilme de yine kullanışlı ön konsol ile yapılıyor. Farklı sürüş dinamiklerini kullanma imkânı veren LRX'in ön konsolunda yeşil ekonomiyi, kırmızı spor modunu ve mavi de standart sürüş seçeneğini simgeliyor. Farklı renklerle kullanıcıların heyecanını arttırmak amaçlanıyor.

LRX ile bir ev odası rahatlığında ve kullanıcının kolay kullanabileceği her tür pratik ihtiyaç cevap buluyor. iPhone bağlantısıyla birlikte daha sofistike bir iletişim ağına sahip olan LRX'te iç mekân konforuna yönelik şişe soğutucu da bulunuyor. Arka koltukta oturan yolcuların rahat ve keyifli bir yolculuk yapabilmeleri için görüş açıları genişletilmiş cam tavan ile ferah bir kabin oluşturulmuştur.

LRX Concept yükleme açısından da oldukça kullanışlı. LRX her açıdan çok yönlü bir kullanım ve pratiklik sunuyor. Gerry McGovern "Esnek yükleme kapasitesi LRX Concept'in en önemli özelliklerinden" diyerek LRX'in bir diğer kullanışlı yönünü vurguluyor.

Land Rover tasarımcıları aracın ağırlığını azaltma düşüncesiyle koltukların ve diğer materyallerin ağırlığını azaltırken, tavan ve yan camlar için ise % 40 daha hafif olan polikarbon tercih ettiler. Premium kalitedeki malzemeler ile geri dönüştürülebilir malzemelerin muhteşem bir bileşimi LRX'i oluşturuyor. Plastik şişelerin % 100 geri dönüşümü ile üretilen kapı içleri LRX'in çevreye duyarlılığının en önemli simgesi.

Genel Müdür Phil Popham "Hiçbir teknoloji, hayatımızdaki tüm isteklere tam bir cevap bulamaz fakat LRX Concept, geleceğin fikirlerini şimdinin kullanışlılığı ve akılcılığıyla pratik bir şekilde kullanıcılarına sunuyor" diyerek LRX'in Land Rover açısından ne kadar önemli olduğunun da altını çiziyor.