İzmir'de Dilenci Operasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi Zabıta ekiplerinin ortak düzenlediği 'dilenci' operasyonunda yakalanan 36 dilenci ve falcının üzerinden yalnızca 66 TL çıkması şaşırttı.

İzmir'de Dilenci Operasyonu
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın talimatıyla zabıta ekipleri Hatay Susuzdede Parkı, Konak Meydanı ve Kordon'da dilencilik yapan, fal bakan ve seyyar satıcılık yapan şahıslara yönelik ortak çalışma yaptı. Yapılan uygulamaya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de destek verdi. Vatandaşları rahatsız eden seyyar satıcı, dilenci ve falcıları yakalamak için Konak Belediyesi önünde toplanan zabıta ekipleri araçlarla hareket ederek ilk olarak Hatay'daki Susuzdede Parkı'na baskın düzenledi. Susuzdede
Parkı'nda fal bakan ve dilencilik yapan kadınları yakalayan ekipler daha sonra Konak Meydanı'na hareket etti. Konak Meydanı'nda da uygulamayı sürdüren ekipler daha sonra Kordon'a geçerek buradaki falcı ve dilencileri yakaladı, seyyar satıcıların ise malzemelerine el koyarak satıcılık yapmalarını engelledi.
Zabıta ekipleri ile yakalanan şahıslar arasında zaman zaman koşturmaca yaşanırken, yakalananlar hastaneye geldiklerini iddia etti. Araçlarla Halkapınar'da bulunan Zabıta Amirliği binasına götürülen 36 kadından 6'sında kimlik çıkmadı. Kabahatler Kanunu gereği 69 TL para cezası verilen kadınlar daha sonra serbest bırakıldı.
Yaklaşık 70 personelin katıldığı çalışmada 36 kadın yakalanırken, yakalanan kadınların üzerinde yalnızca 66 TL çıkması şaşkınlık oluşturdu.