Gazetecilerden 'Kitap' Kampanyası

Mersinli gazeteciler, eğitim için kolları sıvadı

Mersinli gazeteciler, eğitim için kolları sıvadı. Merkez ilçe Akdeniz'de yer alan bir ilköğretim okulunun kütüphanesinde ihtiyaç duyulan kitapları alabilmek için kampanya başlatan gazeteciler, herkesi etkinliğe destek vermeye çağırdı.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, Güneş İlköğretim Okulu bünyesinde yeni oluşturulan kütüphanenin kitap ihtiyacını karşılamanın yanında yarının güvencesi olan çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak adına böylesi bir kampanyayı hayata geçirdiklerini anlattı. Ünal, kampanyaya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün de destek verdiğini ifade ederek, başlatmış oldukları kitap kampanyasının daha geniş bir kitleye yayılarak, insanların öğrencilere destek vermesi için elini taşın altına koymasını beklediklerini dile getirdi. Gazetecilik mesleğini icra edenlerin, aynı zamanda yaşadıkları kente karşı sorumlulukları olduğunu ifade eden Ünal, "Cemiyetimiz bu sorumluluk bilincini gerçekleştirdiği etkinlikler ve sosyal projelerle ispat etmiştir. Bu çerçevede gelecek nesillere bırakabileceğimiz yaşanabilir bir kent için elimizi taşın altına sokmalıyız" dedi.
Güneş İlköğretim Okulu'nda büyük çaba sarf edilerek kurulan kütüphaneye ciddi bir eğitim projesi olarak baktıklarını belirten Ünal, gazetecilerin kütüphaneye kazandıracağı her kitabın, öğrencilerin sosyal ve kültürel yaşamı dışında kent barışına da önemli bir katkı sağlayacağını savundu. Ünal, kitap kampanyasının yanı sıra aynı okulun anasınıfında okuyan öğrenciler için de oyuncak, diğer sınıflara da bilgisayar, akıllı tahta, projeksiyon cihazı gibi araç-gereçlere de ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek, bölgede yaşayan çocukların topluma kazandırılmasında herkesin elini taşın altına koyarak, sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
Kurum ve kuruluşların yanı sıra hayırseverlerin de desteğiyle söz konusu ihtiyaçların kısa bir sürede karşılanabileceğine inandığını dile getiren Ahmet Ünal, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Umarım bu güzide eğitim kurumumuzun eksiklerinin giderilmesi adına gereken sorumluluk gösterilir. Hayırseverlerin de desteğiyle ihtiyaçlar karşılanabilir. Unutmayın ki, yarınlarının ihtiyaçlarını bugün planlamayan toplumlar hedefine ulaşamazlar."