Enerjide Dışa Bağımlılık Sona Erecek

Hattat Holding Kurumsal İletişim yetkilisi Onur Çağlar Yüksel, enerjide dışa bağımlılığı sonlandırmak isterken, bazılarının Türkiye'nin gelişimine engel olmaya çalıştığını ifade etti.

Enerjide Dışa Bağımlılık Sona Erecek
Hattat Holding Kurumsal İletişim yetkilisi Onur Çağlar Yüksel, Türkiye'nin önemli derecede yer altı zenginliklerine sahip olduğunu belirtti. Yüksel, "Bunlar gereği gibi değerlendirildiklerinde ülkemizi refaha götürecek yegane varlıklarımızdır. Binlerce kilometrelik topraklarımızda böyle büyük ve değerli rezervlere sahipken neden hala yurtdışına bağımlı yaşıyoruz? Kim bizi buna mecbur kılıyor? Kimlerin bu işte parmağı var? Kimlerin bu işten karı var? Neden Dünya'nın gelişmiş ülkeleri gibi bizde bu değerleri ülke ekonomisine katamıyoruz? Yüzde seksen elektrikte dışa bağımlı iken neden memleketimizin kanayan yarasına bir çare bulmak yerine sadece istemiyoruz diyoruz? Muhalefet etmeyi severiz. Zamanında Keban Barajı ve Atatürk barajı yapılırken de karşı çıkmıştık. Ama şu anda bu barajlarımızın üretmiş olduğu enerjiden hep beraber faydalanıyoruz. Bunlar gibi çalışmalar zamanında yapılmasaydı şimdi elektriğimizin tamamını dışarıdan temin ediyor olurduk. Dışarıdan almak ne demek? Düşünün evinizde yemek yapmıyorsunuz ve her gün bir lokantadan sipariş veriyorsunuz ve ödemesini yapıyorsunuz. Birde evinizde kendi yemeğinizi kendiniz yaptığınızı düşünün. Hangisi daha karlı? Hangisinde daha ekonomik? Hele birde evde pişirdiğiniz yemeğin malzemelerini bahçenizde kendiniz yetiştiriyorsanız, değmeyin keyfinize. Gelin kendi bahçemizin değerini bilip Kendi evimizde kendi yemeğimizi pişirelim. Yer altı zenginliklerimizi kullanalım kendi elektriğimizi kendimiz üretelim. Enerji üretimi memleket meselesidir. Bu meseleye hep beraber sahip çıkalım ve enerji projelerine destek verelim. Çevreye zarar verecek santrale hepimiz karşıyız. Ancak çevreye zararı olmayan bir yatırıma karşı olmak çok anlamsız. Ayrım iyi yapılmalı. Neye karşıyız? Çevreye zarar veren bir santrale mi karşısınız? İnsan sağlığına zararı olmayan, çevre ile dost, son teknoloji kullanarak yapılmış, verimli, ülkenin dışa bağımlığını azaltacak, insanlara aş ve iş verecek bir enerji santraline mi? Biz Hema olarak bu bölgeye, yatırım yapıp istihdam sağlamak için geldik. Yer altı zenginliğimiz olan taş kömürünü çıkartıp katma değer sağlayarak Türk ekonomisine kazandıracağız. Tabi biz Taş Kömürünü çıkartıp bu kömürü Elektrik enerjisine çevirirken sorumluluğumuzun bilincinde olarak davranacak ve çevreye olan saygımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaptığımız yatırımlar sayesinde bölgedeki işsizlik çözeceğiz. Şu anda bile Bartın ve Amasra bölgesinde birçok kişiye iş sağlıyor ve ihtiyacımız olan malzeme, araç ve gereçleri bu bölgenin esnafından alıyoruz. Kuracığımız enerji santrali 2010 yılı teknoloji ile kurulacağı ve Amasra pırlantası taş kömürü kullanılacağı için çevreye hiçbir zarar vermeyecektir" dedi.
Hattat Holding Kurumsal İletişim yetkilisi Onur Çağlar Yüksel, aksi durumun olması ile istenildiği taktirde Bartın ve Amasra'yı ısıtarak bu çevrede şu anda oluşan hava kirliliğine çözüm getireceklerini de ifade etti.