Bakan Eroğlu Isparta'da
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bozulmuş orman, Hazine ve ıslah edilemeyecek mera alanlarına fidan dikilerek köy halkına yeni bir gelir kaynağı oluşturulacağını söyledi.

Konuşması sırasında salondakilerin yüksek sesle kendi aralarında konuşmasından rahatsız olan Bakan Eroğlu, önündeki meyve bıçağı ile tabağa vurarak sessiz olunması uyarısında bulundu. Önemli bir konuda açıklamada bulunacağını ifade eden Eroğlu, ''Kendi arasında konuşmak isteyenler lütfen dışarıda konuşsun, burada önemli bir konu hakkında açıklamada bulunacağım'' dedi. Bakan Eroğlu, "Köylerde bozulmuş orman arazilerine, Hazine'ye ait boş alanlara ve ıslah edilemeyecek durumdaki mera alanlarına badem ve ceviz gibi gelir getirici fidanlar dikilecek. Tüm masraflar ise bakanlık tarafından karşılanacak. Bu yönde bir teşvik çalışması içindeyiz. Sizler fidanları dikeceksiniz, 3-4 yıl sonra meyvesini alacaksınız. Öngörülen gelir miktarı ise hane başına ayda 3 bin TL'' şeklinde konuştu.
Uygulamada yetkilerin valilik ve kaymakamlıklarda olduğunu anlatan Eroğlu, fidanlardan elde edilecek gelirin köy halkına eşit miktarda dağıtılacağını dile getirdi.
