Aksaray'da, Aile Konferansı

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen, 'Gelecek Nasıl Bir İnsan Bekliyor' konulu konferansta ailelerin çocuklarını yetiştirirken yapması gerekenler anlatıldı.

Aksaray'da, Aile Konferansı
Belediye Tiyatro Salonunda eğitimci Münir Arıkan tarafından verilen konferansa Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Latif Ağır, İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Bostan ve aileler katıldı.
Konferans öncesi konuşan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, belediye olarak 2010 yılını sosyal aktivite yılı ilan ettiklerini söyledi. Başkan Patla, "Bu yıl bir çok organizasyon yapacağız. Halkımızın kültürel açıdan daha çok birikimler ve kazanımlar elde edeceği programlara önem vereceğiz. Çünkü tarihimize bakarsak şehrimiz 'Darül Zafer' yani zaferler diyarı, 'Şehr-i Sülaha' yani Salihlerin, güzel insanların yaşadığı şehir olarak adlandırılmış. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde bölgenin Türkleştirilmesi ve İslamı öğrenmesi için Aksaray'dan birçok aileyi buraya götürmüş. Onun için İstanbul Aksaray, Kurtuluş, Laleli semtleri var. Ecdadımızın bu kadar önem verdiği şehrimizde çocuklarımızın, vatandaşlarımızın kendini en iyi şekilde yetiştirmesi için bizde elimizden geldiği kadar kültürel aktivitelere önem vereceğiz. Yol, köprü yapılır, ancak insanımızı en iyi şekilde yetiştirmediğimiz sürece bunlar çokta önemli değildir" dedi.
Eğitimci Münir Arıkan ise konferansında Hz. Muhammed'in aile hayatını örnek gösterdi. Aile içerisinde oluşan iletişim kopukluklarına değinen Arıkan, esprili anlatımlarıyla sorunlara değindi. Aile ve çocukla iletişimin önemini anlatan Arıkan, "Çocuklarımızla daha fazla iletişim içerisinde olmalıyız. Onları bilgisayar başında saatlerce bırakmayın. Oturun konuşun ve onlarla tanışın, onlar sizin geleceğiniz. 90 dakika bir maçı izliyoruz ama çocuğumuza 30 dakika ayırmıyoruz. 30 dakika çocuğunuzu karşınıza alın ve konuşun, onu tanımadığınızı çok iyi göreceksiniz" diye konuştu.