Tedaş'tan Silvan'da Hizmet Atağı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan elektrik kabloları, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından yeraltına alınıyor.

Silvan'da incelemelerde bulunan TEDAŞ Diyarbakır Müessese Müdürü Nihat Nurbaki, "Silvan'da daha önce yapılan çalışmaları yeniden görmek için geldik. Silvan'a bağlı Bayrambaşı köyünde trafoların yetersiz olduğunu daha önce tespit ettik. Bunun üzerine Bayrambaşı'nda 3 adet yeni ilave trafo ve eski trafoların bakım ve onarımı yapıldı. Silvan'da bu sene 8 adet trafo ile 9 tane güç artışı yapıldı. 2009 yılında Silvan'da 6 köyün bakımı yapılmıştır'' dedi.
2010 yılında Silvan için yeni projelerinin olduğunu anlatan Nurbaki, "İlçeye daha güzel ve modern bir görüntü kazandırmak amacıyla daha önce de Gazi Caddesi üzerinde bulunan tüm elektrik kablolarını yeraltından geçirdik. 2010 yılında ilçenin bir kısmında kablolar yeraltına alınacak. Silvan şehir merkezindeki ihtiyaç duyulan mahallelerde ilave trafo yapılacaktır. Bunlar Silvan'da gerçekleşirse Silvan'ın enerji sıkıntısı kalmayacaktır. Bizim Diyarbakır ve ilçelerinde çalışmalarımız devam edecektir'' diye
konuştu.
Silvan'ın büyük ilçelerden biri olduğuna vurgu yapan Nurbaki, ilçede personel ihtiyacı olduğununa dikkat çekerek daha önce 22 olan personel sayısının 10'a düştüğünü bildirdi. Nurbaki, 2010 yılında alınacak personelin Silvan'a gönderileceğini belirterek personel sorununu çözüleceğini ifade etti. Elektrik arıza servisinin özelleşeeğini kaydeden Nurbaki, ''Haziran ayında özeleştirme ihalesi yapılacak. Artık TEDAŞ personelleri arızalara gitmeyecektir. Silvan için çok çabalar sarf ediyoruz. En büyük
destekçilerimizden biri olan Milletvekilimiz İhsan Arslan'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.