Kırşehir'de Eğitime Büyük Destek

Kırşehir'de Aşıkpaşa Güzel Sanatlar Lisesi, 200 kişilik öğrenci pansiyonu, Konser Salonu ve Akçakent ilçesine 16 derslikli lise yapımının ihalesinin 11 Mart 2010'da yapılacağı belirtildi.

Kırşehir'de Eğitime Büyük Destek
AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'ın Toplu Konut İdaresi Genel Müdürlüğü ( TOKİ ) nezdinde yapmış oldukları görüşmeler ve girişimler, daha önce ihalesi yapılmış fakat eksiklikler neticesinde ihalesi iptal olan Kırşehir Aşıkpaşa Mahallesi Güzel Sanatlar Lisesi, 200 kişilik öğrenci pansiyonu, Konser Salonu ve Akçakent 16 derslikli lise yapımının ihalesinin 11 Mart 2010'da yapılacağı belirtildi.
Milletvekilleri ortak açıklamada bulunarak, 11 Mart 2010 tarihinde ihaleleri yapılarak Kırşehir'de yapımına başlanacak olan okullar hakkında bilgi verdi. Mikail Arslan, "Kırşehir Merkezde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 6 bin 620 metrekare alana yapılacak. 16 derslikli Güzel Sanatlar Lisesi projesinde 3 adet büyük derslik, 4 adet toplu derslik, Fen Laboratuarı, Kütüphane, Modelaj ve Heykel Dersliği, Sergi Salonu, 46 adet Bireysel Çalışma Odası, Oda Müziği Çalışma Salonu, Teknoloji İşlik Atölyesi, Temel Sanat Eğitimi Dersliği, 2 adet Desen Atölyesi, 2 adet Grafik Tasarım Atölyesi, 8 adet Kültür Dersliği, 2 adet Resim Atölyesi, Fotoğraf ve Film Çekim Atölyesi bulunuyor. Ayrıca Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ne 192 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu ve 500 kişilik Konser salonu da aynı tarihte ihaleye çıkarılacak" dedi.