Fransa'da helal hamburger polemiği

Fransa helal hamburger polemiğiyle çalkalanıyor...

Fransa'da helal hamburger polemiği
Fransa'da yıllardır devam eden İslam tartışmasına "Helâl Hamburger" polemiği de eklendi. Fransa'nın gözde bir fast food restoran zincirinde sadece helâl kesim etle yapılmış besinler satılma kararı tepki çekti.

Ülkenin gözde hamburgercilerinden Quick'in domuz ürünü içermeyen, İslami standartlara uygun kesilmiş sığı etlerinden hazırlanmış "helâl" hamburgerler piyasaya sürmesi, hararetli tartışmalara yol açtı.

Quick, ülkenin Müslüman nüfusu yoğun bölgelerinde yer alan 8 restoranında domuz etiyle yapılmış besinleri mönüden çıkarma ve sadece 'helâl yiyecekler' satma kararı almıştı.

Firmanın geçen sonbaharda aldığı karar, başkent Paris'in banliyöleriyle güneydeki Toulouse ve Marsilya kentlerinde yürürlüğe kondu. Bu da Fransa genelinde 350'den fazla restoranı bulunan firmanın, 8 şubesini kapsıyor.

Quick, bu yörelerdeki yoğun Müslüman nüfusu dikkate alarak böyle bir uygulamaya yöneldiğini; bunun bir deney olduğunu ve gerekli görülürse kararın geri alınabileceğini kaydediyor.

Quick'in bu uygulamasına Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin sağ kanat partisi Halk Hareketi Birliği'nden (UMP) milletvekilleri sert tepki gösterdi.