Facebook neden çok tercih ediliyor

Facebook, kullanıcı sayısını tüm dünyada bütün hızıyla artırmaya devam ediyor.

Facebook neden çok tercih ediliyor
Son zamanların en çok ilgi çeken sosyal ağı olan Facebook, ülkemizde de yaygın bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılmaya başlandı. Geçtiğimiz aylarda Microsoft'un Facebook'a gösterdiği ilgi nedeni ile medyada da geniş yer alan Facebook, kullanıcı sayısını tüm dünyada hızla arttırıyor.

Sosyal ağ aslında çok da yeni bir kavram olmamasına rağmen Facebook, getirdiği dinamizm ile kullanıcılarının tekrar tekrar siteye girmelerini ve uzunca bir süre bilgisayarlarının başında kalmasını sağlıyor.

Facebook, bu kadar hareketli bir yapıda olmasını kuşkusuz sunduğu özelliklere borçlu. Belli ağlara üye olmanın haricinde kullanıcıların arkadaşlarının farklı faaliyetlerinden haberdar olabilmesi, çeşitli ilgi gruplarına girebilmesi, fotoğraf ve video paylaşabilmesi gibi genel sosyal ağlarda bulunan özellikler, Facebook'da da bulunuyor.

Facebook'u diğer sosyal ağlardan ayırt eden en büyük özelliği ise kullanıcıların profillerine ücretsiz olarak ekleyebildikleri uygulamalar. Bu uygulamalar çoğunluğu Facebook'un haricindeki yazılım geliştiriciler tarafından hazırlanan, belli işlevleri olan ufak web yazılımları. Bu uygulamaların kullanıcıların arkadaşları ile etkileşime geçebilmeleri, profillere eklenebilmeleri ve Facebook ile bütünleşmiş çalışabilmesi, bu uygulamalara farklı bir boyut kazandırıyor.

Bugünlerde Facebook'da en çok ilgi çeken uygulamalardan bazılarını sizin için inceledik. Bu uygulamaların kısa tanıtımlarını ve yorumlarımızı aşağıda bulabilirsiniz. Eğer siz de bu uygulamaları Facebook profiline eklemek isterseniz, altlarındaki bağlantılara tıklamanız yeterli olacaktır.

CHIP Online da Facebook'ta
Tabii ki siz siz olun Facebook CHIP Online uygulamasını yüklememezlik etmeyin. Şimdiye kadar 3000 kişiden fazla kullanıcı bu uygulamayı profillerine ekledi ve en son teknoloji haberlerini anında izliyorlar!