Erdemoğlu'nun Üniversite Ziyareti

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, üniversiteyi ziyarete gelen sanayici Ali Erdemoğlu'na üniversitenin gelişimi hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Besni'de Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi binasını yaptıracak olan Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu'na Adıyaman Üniversitesi'nin gelişim süreci ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi. Rektörlük konferans salonunda Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk'ün de katıldığı bilgilendirmede Rektör Gündüz, Erdemoğlu'na üniversitenin Adıyaman'a sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda sağladığı
katkıyı anlattı.
Kısa sürede sergilediği başarılı gelişme ile yeni kurulan üniversiteler arasında örnek gösterilen bir konuma geldiklerini söyleyen Rektör Gündüz, başarıda Adıyaman'da birlik ve beraberlik içerisinde bütün halkın üniversitesine sahip çıkmasının önemli bir etken olduğunu ifade etti.
Öğretim üyesi başına düşen bilimsel yayın sayısı ve bütçe kullanma performansı ile Adıyaman Üniversitesi'nin aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında gözle görülür bir başarı sergilediğini belirten Gündüz; "Adıyaman'ın ve ilçelerinin sosyal ve kültürel kalkınması için üniversite lokomotif görevi görmeli. Akademik ve idari personelimizle birlikte Adıyaman'ın insanlarına karşı bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sadece eğitim ve öğretim hizmeti veren bir yükseköğretim
kurumu olarak değil, aynı zamanda içinde bulunduğumuz ilin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınması için de projeler ve çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
Bilgilendirme sunumundan sonra üniversitenin onur defterini imzalayan Erdemoğlu, Adıyaman Üniversitesi'nin başarısından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.