Çöllüoğlu Hanı İhalesi Yapıldı

Milas ilçesindeki tarihi Çöllüoğlu Hanı, kötü görüntüsünden kurtulacak.

Çöllüoğlu Hanı İhalesi Yapıldı
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, basın toplantısı düzenleyerek Çöllüoğlu Hanı Restorasyon İşi İhalesinin yapıldığını açıkladı. Hacı Ali Ağa Konağı'nda yapılan sergi açılışının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Milas Belediye Başkanı Tokat, Çöllüoğlu Hanı'nın restorasyonuyla ilgili büyük yol kat ettiklerini belirterek restorasyon ihalesinin yapıldığını söyledi.
Milas Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda Tokat, şöyle konuştu: "11 Şubat 2010 tarihi itibariyle Çöllüoğlu Hanı Restorasyon İşi İhalesi yapılmıştır. Milas için ve önümüzdeki süreç için olumlu bir adımdır, bireysel olarak söylediğimde benim bir rüyamdır. Restorasyon işinin tamamlandığını görmek ve bu hazzı halkımızla paylaşmak istiyoruz. İşin sağlıklı ve çabuk yürümesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İhale için 29 firma gelip bizden belge almıştır. İhale günü belgelerini ve dosyasını teslim eden ihaleye başvuran istekli sayısı 25'tir."

Şeffaflık açısından bazı bilgiler vermek istediğini belirten Muhammet Tokat, sözlerine şöyle devam etti: "25 firma ihaleye katıldı, 2 firmanın teklif dosyası mevzuata uygun olmadığı için, 16 adet isteklinin birim cetvellerde aritmetik hatalar yapmaları nedeniyle değerlendirme dışı bırakılmıştır. Geriye kalan 7 isteklinin teklifleri için aşırı düşük baremi belirlenmiş ve bu firmalar değerlendirme dışı kaldı. Detaylı hesap cetveli üzerinden değerlendirmeler yapılmıştır. Değerlendirmeye alınan firmalar içinde en iyi teklifi veren Yücel Güncen-Denizli firması ihale alan firma olarak belirlenmiştir. Mevzuat gereği en avantajlı ikinci teklif olarak Cem İsa Albayrak belirlenmiştir. İhale sonuçları rapor haline getirilmiş, ihaleyle ilgili tebligatlar katılan firmalara faks yoluyla bildirilmiştir."

Tokat, Çöllüoğlu Hanı restorasyon işinin bitirilme süresinin 600 gün olduğunu ancak bu süreden önce bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

EĞİTİM ÇALIŞMASI MİLAS'TA YAPILACAK

Anıtlar Kurulu Toplantısı'nın Cumartesi günü Belediye Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda yapılacağını belirten Tokat, 25-26-27 Şubat'ta da ÇEKÜL'ün Şubat ayı eğitim çalışmasını ilçede yapacağını belirtti.
Tokat, ÇEKÜL-ETİ tarafından yapılacak eğitim çalışmasında çocukların tarihi eserlere ilgisinin artırılmasının amaçlandığını söyledi.