Bdp Batman'da Miting Düzenledi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Bizi yerlerde sürükleyerek demokrasi diyorlarsa bunları geçin artık' dedi.

Batman'da partisinin mitinginde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partili belediye başkanlarının tutuklanmasına tepki göstererek, "Bizi yerlerde sürükleyerek demokrasi diyorlarsa bunları geçin artık" dedi.
Batman'da geçmişte yargısız infazların yaşanmadığı, fail meçhul cinayetlerin olmadığı bir gün olmadığını söyleyen Demirtaş, son dönemlerde bölgede kar maskeli polislerin sokaklarda dolaştığını da öne sürdü. Ancak insanların korkmadığını söyleyen Demirtaş, "O günler geçti artık. Kar maskelileri sokaklara sürenler, artık sokaklardan çekilin. Bu sokaklar Batmanlıların sokaklarıdır" diye konuştu.
BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak ise, "15 Şubat komplosu ile tutsak edilen Türkiye'dir. Türkiye, sayın Abdullah Öcalan'ın barış ve kardeşlik içindeki istemini görmüyor. 15 Şubat'ta halkımız demokratik hakkını kullanmıştır ancak AK Parti bu gerçeği görmüyor" şeklinde konuştu.
Terörle Mücadele Yasası'nın geri çekilmesi gerektiğini, en azından çocukların bu yasa kapsamından çıkarılması gerektiğin savunan Kışanak, "Barış ve Demokrasi Partisi olarak bu yasaya destek vermeye söz veriyoruz" dedi. Kışanak, "18 yaşından küçüklerin, etnik kimliği, mezhebi ne olursa olsun çocuk olduğu anlaşılmalıdır. Kürt çocuklarını görmezseniz, Kürt sorununu görmezden gelirseniz bu sorun çözülmez. 14 yaşındaki Berinvan'a bir yaşıtı kadar ceza verenlere sesleniyorum. Bu bir ayrımdır" diye konuştu.
Batman'da polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting olaysız sona erdi.