Liseler Arası Beceri Yarışması

Adıyaman'da Teknik ve Meslek Liseleri arasında beceri yarışması yapıldı. Yarışmaya merkez ve ilçeden 10 okul katıldı.

Liseler Arası Beceri Yarışması
Her yıl Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen beceri yarışması bu yıl Tekel 75. Yıl YİBO İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti. Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları arası proje yarışmasında 22 proje yer alırken, öğrenciler projelerini sinevizyon eşliğinde jüri üyelerine sundu. Yaşamı kolaylaştırmak ve bir takım çalışmaları pratikleştirmek adına projelerin hazırlandığı yarışmada öğrencilerin birbirinden güzel eserler ortaya koydukları gözlendi.
Yarışmaya izleyici olarak katılan İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ahmet Alagöz, yarışmayla ilgili olarak, "Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Çıraklık ve Yaygın Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren okul ve kurumlarda eğitim öğretim gören öğrenci ve kursiyerlerin katılımı ile ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin niteliğini artırmak, geliştirmek, mesleki ve teknik
eğitim okul ve kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerin, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, bilimsel düşünme, yaratıcı zeka, rekabet bilinciyle araştırmaya yöneltilmesini ve teşvik edilmesini sağlamak amacıyla ilimiz merkez ve ilçe Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarından; bilgi ve iletişim teknolojileri, elektrik-elektronik ve otomasyon, kişisel ve sosyal hizmetler, moda tasarım, sağlık hizmetleri, ticaret ve iş yönetimi, turizm hizmetleri ve
üretim ve mühendislik teknolojisi alanlarında 22 proje yarıştı. Değerlendirme komisyonu tarafından projeler değerlendirilecektir" dedi.
Dereceye giren projelerin 1-5 Mart tarihleri arasında Gaziantep'te yapılacak olan bölge yarışmasında Adıyaman'ı temsil edeceği ve bölge yarışmasında derece giren projelerin ise Ankara'da yapılacak olan Türkiye geneli proje yarışmasına katılmaya hak kazanacakları öğrenildi.