İtkib Osap Pardus Tanıtımı Yapıldı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin küresel ekonomik kriz nedeniyle artan maliyetleri düşürüp, ihracatçının rekabet gücünü artırmak amacıyla oluşturduğu Ortak Satın Alma Platformu tanıtıldı.

İtkib Osap Pardus Tanıtımı Yapıldı
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin küresel ekonomik kriz nedeniyle artan maliyetleri düşürüp, ihracatçının rekabet gücünü artırmak amacıyla oluşturduğu Ortak Satın Alma Platformu tanıtıldı. Pardus projesi, İTKİB OSAP ile yaptığı iş birliği protokolü kapsamında İTKİB üyelerine Pardus semineri verdi.

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) Ortak Satın Alma Platformu (OSAP) ile bir işbirliği anlaşması yapan Pardus projesi bu kapsamda ilk çalışmasını gerçekleştirdi. İTKİB OSAP üyelerine Pardus'u ve kurumsal çözümlerini tanıtmayı amaçlayan Pardus Semineri 16 Şubat'ta İTKİB OSAP'ın İstanbul Çobançeşme'de bulunan merkezinde düzenlendi.

İTKİB OSAP üyelerinin büyük bir ilgiyle takip ettiği etkinlikte Pardus proje yöneticisi Dr. Erkan Tekman ve Pardus Logo Programları Koordinatörü Akın Ömeroğlu tarafından verilen seminerde Pardus projesinin tarihçesinden, amaçlarından, gelecek planlarından ve Pardus'un çözüm ortakları aracılığı ile sunduğu kurumsal çözümlerden bahsedildi.

Seminere aynı zamanda Pardus Göç Ortakları programında yer alan firma temsilcileri de açtıkları standlarla katıldılar. Pardus'a göçmek isteyen kurumlara, analiz, danışmanlık, göç ve destek hizmetlerinin kolayca verilmesini amaçlayan Pardus Göç Ortakları projesi, halihazırda ondan fazla üyesi ile gittikçe büyüyen bir program olma yolunda ilerliyor. Seminer boyunca İTKİB OSAP'ın diğer alanlarda yer alan tedarikçileri de İTKİB OSAP üyeleri ile bir araya gelme şansını yakaladı. Üyelerinin alımlarında ortak hareket etmelerini ve bu yolla maliyet avantajı elde etmelerini sağlayan İTKİB OSAP, sadece İstanbul'da yer alan firmalara değil, tüm Türkiye'deki tekstil firmalarına tedarik hizmetleri veriyor. İTKİB OSAP, 28 Ekim 2009 tarihinde imzalanan protokol gereğince işletim sistemi tedariki alanında TÜBİTAK UEKAE ile çalışıyor.

Akaryakıttan kargoya, iletişimden yapı ve teknoloji marketlere, içme suyundan bilişim alt yapısına kadar pek çok dünya markasıyla yapılan anlaşmalar sayesinde 10 bin İTKİB üyesinin ortak satın alma gücü, sektördeki firmalara hayat verecek. İTKİB OSAP'ta TÜBİTAK ile birlikte Shell, Vodafone, TNT, Bimeks, Praktiker, UPS, Sırma Su, Aramex Kurye, Monster İK ve Secret CV gibi yerel ve uluslararası firmalar da yer alıyor.