Gümbet Yeniden Planlanıyor

Bodrum'da alınan yıkım kararlarının uygulamaya başlanması ile gerçekleşen Gümbet Adnan Menderes Caddesi Projesi hayata geçirildi.

Gümbet Yeniden Planlanıyor
Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon "Bildiğiniz gibi göreve geldiğimizde alınan Gümbet'teki yıkım kararlarının uygulanmasıyla halkın kafasında yıkılan bu yerlerin ne olacağı sorusu gelmiştir. Biz kapalı kapılar ardında kararlar alıp halkımızdan bir şey saklamıyoruz. Buradaki amacımız halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının da fikirlerini alıp projelerimizdeki eksiklikleri giderip daha kapsamlı bir hale getirmek. Eksikliklerimizi giderdikten sonra önümüzdeki hafta çalışmalarımıza başlayacağız. 19 Şubat 2010 Cuma günü saat 14:00'da Bodrum Belediyesi Meclis Salonu'nda halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve odaların da görüşlerini alacağız. Bugün tanıttığımız proje de gerçekleşen yıkımların ardından Gümbet'te başlayacağımız projeyi halkımızla paylaşmak istiyoruz" dedi.
Mimar Ersen Gürsel yaptığı açıklamada "Gümbet Bodrum Belediyesi'nin yerleşim alanı içinde yapmayı düşündüğü bütünsel projenin pilot bölgesidir. Bu proje bir master proje niteliğinde olacaktır. Burada yapılmak istenen; altyapısı, üst yapısı aydınlatması ve ağaçlandırması olarak tam bir çevre düzeni projesidir. Ağırlığı yayaların hareketine olanak veren, beraberinde kentsel kaliteyi ortaya çıkartmaya çalışılan bir projedir. Kentsel kalite; kamusal alanlar ile özel mülkiyetler arasındaki sınırları belirlemektir. Kamusal alanları yaşanabilir hale getirmek, mevcut çarpık düzeni ortadan kaldırmak istiyoruz. Bütün bunları yaparken de bir standart elde etmek istiyoruz. Bütün dünya da son zamanlarda üzerinde durulan, kentsel kaliteyi yakalamak için oluşturulmuş olan bu projeyle Bodrum'a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin daha kaliteli hizmet aldıklarını ve daha yaşanabilir bir kente geldiklerini hissettirmek istiyoruz" diye konuştu.
Yapılan çalışmanın bir proje çalışması olduğunun altını çizen Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, şunları söyledi: "Bodrum'daki sivil toplum kuruluşları ve odalar bu projenin kesitlerini Belediyemizden temin edip inceleyebilirler. Ve fikirlerini beyan edebilirler. Bizim amacımız Bodrum ile beraber Bodrum'u bir yerlere taşıyabilecek tüm projeleri değerlendirmektir. Bu bizim çok önemlidir. Özellikle Gümbet belli tarihlerde özellikle turizm sektöründe ismini tüm dünyaya duyurmuş bir yerdir. Ancak şu anda baktığımızda ne yazık ki Gümbet bu önemini hem yurtdışında, hem yurt içinde kaybetti. Bizim amacımız tekrar bu önemini kazandırıp Gümbet'i Bodrum'un Paris'i haline getirmektir. Hedefimiz 1 Haziran'a projenin pilot bölgesini yetiştirmektir"