Chp İmza Kampanyası Düzenledi

CHP Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka, darbeler, suikast iddiaları, başsavcıların tutuklanması, askerlerin kışlalarından alınarak sorgulara çekilmesi gibi konulara değindiği konuşmasında, 'Ordumuz şu an adeta bir düşman ordusu ilan edilmiş durumda' dedi.

Chp İmza Kampanyası Düzenledi
CHP Soma İlçe Teşkilatı, CHP lokalinin önünde 'Madenlerimiz ve Santralimiz Özelleştirilmesin' adı altında imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasında ilk imzaları, CHP İlçe Başkanı Abdullah Saka, Maden İşçileri Sendikası Başkanı Tamer Küçükgençay, Tes-İş Sendikası Başkanı Tayyar Güzel ve ADD Başkanı Nigar Hamşioğlu attı. İmza kampanyasının CHP ilçe lokalinin önünde kurulacak stantta 20 gün süreceği belirtildi.

TÜRKİYE'NİN GERÇEK GÜNDEMİ İŞSİZLİK OLMALI

CHP İlçe Başkanı Abdullah Saka, Soma'nın ve ülkemizin değerleri olan maden ve santrallerimizin özelleştirilme yoluyla peşkeş çekilmesine karşı çıkmak amacıyla Soma'da imza kampanyası başlattıklarını belirterek "Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor, televizyonlarda görüyoruz, Türkiye'nin gerçek gündemi işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluklar ama Türkiye'nin gündemini öyle bir değiştiriyorlar ki biz bu hıza yetişemiyoruz artık" dedi.

YOLSUZLUKLARI UNUTTURMAK İSTİYORLAR

Darbeler, suikast iddiaları, başsavcıların tutuklanması, askerlerin kışlalarından alınarak sorgulara çekilmesi, Ergenekon terör örgütü adı altında insanların hiç durmadan zan altında bırakılması gibi konulara değinen Saka, şunları söyledi: "Ordumuz şu an adeta bir düşman ordusu ilan edilmiş durumda. Türkiye'nin gerçek gündemini işsizliği, yoksulluğu ve yaptıkları yolsuzlukları unutturmak adına her türlü gündemi yaratıyorlar. AKP iktidarı Türkiye'yi 210 milyar dolar borçla devraldı. Bugün geldiğimiz noktada 530 milyar dolar Türkiye'nin borcu oldu. Türkiye işsizlikte İspanya'dan sonra dünya ikincisi oldu, bunun önüne geçmek zorundayız. Biz Türkiye'nin kaynaklarına ulusal değerlerimize sahip çıkmak zorundayız."

Soma'da madenlerimiz ve bir de santral olduğunu anlatan Saka, şöyle konuştu: "AKP milletvekili Recai Berber'in gelip Soma'nın termik santrallerini Soma'daki madenlerle birlikte satacağız demesine biz burada sesimizi duyurarak gücümüzü göstererek her gün bu eylemi dava sahibi sendikalarımız ve işçilerimizle birlikte kamyoncularımızla birlikte sesimizi yükselterek göstermeliyiz ki hem ülkemize hem de Soma'ya sahip çıkmış olalım. Eğer bu termik santralimiz ve madenlerimiz özelleşirse Tekel işçilerinin başına gelen aynı durumu biz burada yaşayacağız. Burada bulunan kamyoncumuz, esnaf arkadaşlarımız, Soma'da yaşayan ne kadar insan varsa bu ekonomik gidişattan hepsi olumsuz etkilenecek."