Afyonkarahisar'da Aile Okulu Açılıyor

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Eğitim Danışmanlık Merkezi'nin (EDM) ortaklaşa düzenleneceği Aile Okulu, 28 Şubat Pazar günü açılacak.

Afyonkarahisar'da Aile Okulu Açılıyor
AKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) verilecek eğitim semineri 6 hafta sürecek ve her pazar sabah saat 10.00'da başlayacak, 12.00'de sona erecek. Ücretsiz olarak verilecek kursa, uzak mahallelerden gelecek anne ve babalar için belediye otobüs kaldıracak. 6 hafta sürecek eğitim sonunda, seminere katılan ailelere sertifika verilecek. Eğitimler, AKÜ ve EDM'de görevli hocalar tarafından verilecek. Aile Okulu'na kayıt yaptırmak isteyenler EDM veya Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yada 28 Şubat günü seminere geldiklerinde kayıtlarını yaptırabilecekler. Afyonkarahisar EDM'nin sahibi Ünal Yılmaz, proje hakkında bilgi vermek için Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, AKÜ Kent Kurultayı Gönüllü Kurulu Başkanı Mustafa Ceylan, Belediye Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Selcan Hıdıroğlu ve Yurttan Ayrılanlar Derneği (YURT AY DER) Başkanı Şeref Gerçekli ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Toplantı da konuşan EDM sahibi Ünal Yılmaz, projenin amacının, sağlıklı iletişim kurabilen sağlıklı çocuklar yetiştirmek için anne ve babaların eğitimi yanında aile bireylerinin her birine hitap eden bilgi, tecrübe aktarımı, kazanımların paylaşıldığı bir oluşturmak olduğunu söyledi. Yılmaz, çocukların anne karnında başlayan eğitimine ışık tutabilmek için tahsil hayatı boyunca hayatta karşılaşabilecek durumlarda tavır ve davranışlarının nasıl olması gerektiğini anlatarak onlara yardımcı olacaklarını belirtti. Aile eğitiminde temel amacın, aile bireylerine çağa uygun, kişisel ve duygusal gelişimlerini olumlu yönde etkileyen bilgi, beceri ve davranış geliştirmelerini sağlamak olduğunu anlatan Yılmaz, "Burada ailenin önemine dikkat çekeceğiz. Aile içi iletişimden çocuk eğitimine kadar uzanan geniş bütünlükte aile üyelerinin gerekli donanımının sağlanması ve aile kurumunun sorunlarının sağlıklı bir şekilde çözülmesine katkıda bulunacağız" diye konuştu. Her ailede sıkıntılar yaşandığını ve bunlara zamanla yenileri eklendiğini dile getiren AKÜ Kent Kurultayı Gönüllü Kurulu Başkanı Mustafa Ceylan, bu projenin aileler içindeki problemlerin çözümüne katkı sağlayacak bir proje olduğunu söyledi. Ceylan, bu seminere katılan ailelerin, aldıkları eğitimin faydasını fazlasıyla göreceklerine inandıklarını kaydetti.