Trafik Meselesi Ortak Akılla Çözülecek

Bursa'da, trafikteki sıkıntıların asgariye indirilmesi için hazırlan 'ortak akıl projesi' kamuoyuna tanıtıldı.

Trafik Meselesi Ortak Akılla Çözülecek
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya, Vali Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve amirler katıldı. Vali Şahabettin Harput, her yıl bir ilçe nüfusu kadar insanı trafik kazasında kaybettiklerini hatırlatarak, "Ben Bursa'ya ilk geldiğimde bir vatandaş, 'Bursa'mız yastadır, yasta. Trafik, çevre, imar hastadır, hasta' dedi. Gerçekten zaman içinde bunun doğru olduğunu gördüm. Malesef yıllar öncesinin yeşil Bursa'sı bugün hatıralarda yaşıyor. İmarımızında ne olduğunu iyi biliyoruz. Bugün bu 3 unsurdan trafik konusu ile alakalı taraf olan bütün arkadaşlarımız bir araya geldi. Bu meseleye kökten bir çare bulmak için yapılacak çalışmalar özetlendi. Emniyet müdürümüz yılların tecrübesi ile meseleyi bütün boyutları ile ele aldı. Bu sıkıntıya çözüm bulmak, insanların huzur, güven ve emniyet içinde yaşamalarını sağlamak hepimizin olmazsa olmaz görevidir" dedi.
"SAVAŞTA BİLE BU KADAR CAN KAYBI OLMUYOR"
Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ise, gerek vatandaşların, gerekse basın mensuplarının ilk geldiği günden itibaren kendisine trafikten şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Bursa'nın öncelikli meselelerinden biri trafiktir. Ülkemizde yılda 2 bin 310 trafik kazasında yaklaşık 3 bin kişinin hayatını kaybettiği, 90 bin yaralamalı kazada 160 bin 700 kişinin yaralandığı bilinmektedir. Savaşlarda bile bu kadar can kaybının olmadığını düşünürsek olayın vahametini görürüz. Çözüm konusunda tüm kurum ve kuruluşlara, her ferde düşen sorumluluklar vardır. Biz de bu önemli meselenin çözümü konusunda neler yapabiliriz diye düşünüp, bir çalışma başlatmaya karar verdik" diye konuştu.
"EĞİTİM KUMBARA İLE KÜÇÜK YAŞTAN BAŞLAYACAK"
"Trafik için ortak akıl" projesi hakkında bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Memişci, "Polis otomobili şeklinde hazırlattığımız kumbaralar çocuklara her para attıklarında sesli şekilde eğitici bilgiler verecek. Trafik bilgisinin çocuk yaşlarda başlaması gerektiğini biliyoruz" dedi.
Vatandaşla yapılan anketlerde en çok şikayetin cadde üzerlerin park edilen otomobiller olduğuna dikkat çeken Memişci, "Şehir merkezinde caddeler üzerinde ekiplerimiz sürekli kontrol yapıp hatalı parkları uyaracak ve fotoğrafını çekecek. Hiçbir şekilde kaldırıma araç park ettirmeyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde metro istasyonlarının girişlerine yapılacak otoparklar ile vatandaşın toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesini sağlayacağız" diye konuştu.