Terör Örgütü Operasyonunda 2 Tutuklama

Bingöl'de gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü yapılanmalarına mensup oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklandı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından müşterek düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılandırması olarak nitelendirilen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi' üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla Y.K., N.D., İ.K., G.K., A.B. ve A.G. isimli şahıslar gözaltına alınmıştı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan
şahıslar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bingöl Adliye Sarayı'na sevk edildi. Nöbetçi savcılık tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklanmaları istemiyle bir üst mahkemeye çıkarıldı. 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen G.K.(bayan) ve A.G. tutuklanırken, Y.K., N.D., İ.K. ve A.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. G.K. ve A.G., Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Öte yandan, Bingöl Adliyesi önünde toplanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliye sarayı önünde toplanan kalabalık bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.