Terminale Büyükşehir Eli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son dönemde yaptıkları çalışmalarla Bursa'da turizm ve hizmet sektörünü öne çıkarmaya çalıştıklarını hatırlatarak, bu değişime otobüs terminalinin de ayak uydurması için her türlü yatırımı yapmaya hazır olduklarını söyledi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son dönemde yaptıkları çalışmalarla Bursa'da turizm ve hizmet sektörünü öne çıkarmaya çalıştıklarını hatırlatarak, bu değişime otobüs terminalinin de ayak uydurması için her türlü yatırımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi BURULAŞ tarafından işletilen Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Baia Otel'de bir toplantı düzenlendi. Burulaş Genel Müdürü Ali Kaya, Bursa Kent Konseyi Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala, terminalde yazıhanesi bulunan otobüs firmalarının temsilcileri ve terminaldeki iş yeri sahiplerinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Altepe, kentin giriş ve çıkış noktası olan terminalin Bursa'nın misafir odası olduğunu bu nedenle de büyük önem taşıdığını vurguladı.
Başkan Altepe, Bursa'da her alanda hizmet kalitesinin dünya standartlarının üzerine çıkması için önemli bir gayret gösterdiklerini hatırlatarak, birlik, beraberlik ve ahenk içinde bir çalışma ortamı sağladıklarını kaydetti. Bursa'yı yaşanabilir bir hale getirerek gelecek kuşaklara miras olarak bırakma gayreti içinde olduklarını ifade eden Başkan Altepe, "Bu nedenle dağımıza, denizimize, göllerimize sahip çıkıyoruz. Bursa'nın tüm değerlerinin Bursa tarafından yönetilmesini sağlayalım. Biz sahip çıkmazsak Bursa'ya kimse sahip çıkmaz. Özellikle tarihi eserlerin ayağa kaldırılması, kongre ve kültür merkezi gibi projelerimiz turizm yatırımlarında patlamaya neden oldu. Kentin her noktasında otel inşaatları hızla yükseliyor. Ancak yapılan tüm bu yatırımların insan faktörüyle tamamlanması ve sunulması gerekiyor. Kente ilk gelenlerin karşılandığı terminal de ilk hizmetin sunumu açısından önemli. Biz terminalde yapılması gereken her türlü yatırıma hazırız, sizlerin de bekliyoruz" diye konuştu.
BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya ise terminalin işletmesini yaklaşık 3 ay önce aldıklarını ve bu süre içinde sıkıntıları belirleyip, çözüm için çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını söyledi. Kırık ve eksik oturma guruplarının yenilenmesinden, çevre düzenlemeye kadar birçok çalışmanın sürdüğünü dile getiren Kaya, "Terminalde yaşanan sıkıntılar sadece BURULAŞ tarafından çözülemez. Hizmet kalitesinin yükseltilmesi için işletmecilerimizin de elini taşın altına sokması gerekli. Yaptığımız tespitlerde dükkanların dışındaki alanlara kabul edilemez taşkınlar olduğunu gördük. Ayrıca dükkan çalışanlarının da çağırtkanlık faaliyetleri müşteriler açısından rahatsızlığa, diğer dükkan sahipleri açısından da haksız rekabete yol açıyor. Bu uygulamalara bugünden itibaren taviz vermeyeceğiz" dedi.
Toplantıya katılan terminaldeki iş yeri sahipleri ile BURULAŞ personeline hizmette kalitenin artmasının önemi hakkında bilgiler veren Eğitim Uzmanı Adnan Aslanbay ise firmalar açısından ayakta kalmanın en önemli şartlarından birinin kaliteli hizmet olduğunu vurguladı. Günümüzde müşteri kaybetmenin çok kolay olduğuna değinen Aslanbay, "İnsanlar yüzde 83 oranında gördüklerine inanırlar. Bu nedenle ilk izlenim çok önemlidir. Dış görünüm, saç tarzı, giyim şekli, beden dili ve ses tonu müşterinin ilk izlenimi açısından önemli. Müşteriler genellikle hayır, olmaz, imkansız, işinize gelirse, elimde değil gibi kelimelerden çok rahatsız oluyor. Bu bakımdan dış görünüşümüz kadar üslubumuza da dikkat etmeliyiz" diye konuştu.