Tekel İşçilerine Destek İçin Bursa'da Açlık Grevi

Tekel işçilerinin 2 ayı aşan eylemine destek vermek için Bursa'da kamu çalışanları bir günlük açlık grevi başlattı.

Tekel İşçilerine Destek İçin Bursa'da Açlık Grevi
Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanlarının 15 Şubat'ta yapılan toplantıda aldığı karar gereği, kamu çalışanları Türk-İş 8. Bölge Temsilciliği'nde 1 günlük açlık grevine başladı. Çok sayıda çalışanın katıldığı grevde, atılan sloganlarla Tekel işçilerine destek verildi. Sendika başkanlarının da hazır bulunduğu grevde bir açıklama yapan Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca, Tekel işçilerinin kararlı bir şekilde direndiğini söyledi. Kanca, mücadelenin başarıya ulaşmasında diyalog ve görüşmelerin önemli olduğunu belirtti.

Hükümet tarafından yapılan açıklamalara suskun kalmayacaklarını ifade eden Kanca, "Tekel işçileri yalnız bırakılmak isteniyor. Tekel işçisi dün birdi, bugün milyonlar oldu. Eylemci dayanışması güç verir, direnmeyi yükseltir. Bu dayanışmanın örneğini bugün Türk-İş'e üye sendika şube başkanlarıyla Ankara'da mücadelelerini sürdüren Tekel işçilerine destek için 1 günlük açlık grevini başlatıyoruz" dedi.

Türk-İş, Disk, Kesk ve Kamu-Sen konfederasyon temsilcilerinin aldığı karar gereği 19 Şubat Cuma günü saat 11.00'de Şehreküstü Meydanı'nda toplanacaklarını açıklayan Kanca, saat 12.00'ye kadar oturma eylemi yapacaklarını, 20 Şubat Cuma günü de Ankara'ya giderek Tekel işçilerine çadırda destek vereceklerini dile getirdi.