Tekel İşçileri İçin Oturma Eylemi Yapacaklar

Bolu'da Türk-İş, KESK, DİSK ve Kamu Sen Sendikaları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek yarın tekel işçileri için yapacakları oturma eylemine destek istediler.

Ankara'da aylardır eylem yapan Tekel işçilerine destek çığ gibi büyüyor. DİSK, KESK, Türk-İş ve Kamu Sen Sendikalarının temsilcileri, CHP İl Başkanı Tanju Özcan'ı ziyaret etti. Sendikalar adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Metin Demirel, CHP'den destek istedi. Yarın bankalar önünde oturma eylemi yapacaklarını söyleyen Demirel, "Tekel işçilerimiz soğuğa, kara ve yağmura aldırmadan direnişlerini sürdürüyorlar. Bizlerde Bolu'dan onlara her türlü desteğimizi vermeye çalışıyoruz. Bu yüzden de yarın İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan bankalar önünde oturma eylemi yapacağız. Saat 14:00'den 17:00'ye kadar sürecek eylemle tekel işçisi arkadaşlarımızın yanlarında olduklarını göstereceğiz. CHP olarak sizden de bu eyleme destek bekliyoruz" dedi.
CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, eyleme destek vereceklerini söyleyerek, "Ankara'da bir dram yaşanıyor. Tekel işçilerimiz açlıkla ve hükümetle mücadele ediyor. Bizler büyük depremler yaşayıp çadırlarda kaldık. Bu yüzden yağmurda, karda ve çamurda yaşanan eziyetin ne demek olduğunu iyi biliyoruz. İnsanlar orada zulüm çekiyor. Hükümet taleplerini görmezden geliyor. Her zaman emekten ve emekçiden yanayız. Bizde bu eyleme destek vereceğiz. Sonuna kadar yanınızdayız" diye konuştu.
DİSK, KESK, Kamu-Sen ve Türk-İş sendikaları yarın saat 14:00'de ortaklaşa düzenleyecekleri oturma eylemiyle seslerini duyurmaya çalışacaklar.