Söke'de Köpek Operasyonu

Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Söke Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda; köpekler denetlendi, bakımı ve gezdirilmesi yasak olan Pitbull ve Japonesse Tosa cinsi köpeklerin peşine düşüldü

Söke'de Köpek Operasyonu
Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Söke Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda; köpekler denetlendi, bakımı ve gezdirilmesi yasak olan Pitbull ve Japonesse Tosa cinsi köpeklerin peşine düşüldü.
Söke'de vatandaşların 5199 sayılı kanunda belirtilen bakımı ve gezdirilmesi yasak olan Pitbull cinsi köpeklerin gezdirildiği ve hatta köpeklerin kavga ettirildikleri ihbarı üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Söke Belediyesi ekipleri harekete geçti. Gerçekleştirilen köpek operasyonunda mekanlar olarak yeşil alan ve ilçe merkez parkları seçildi. Söke'nin Atatürk Şehir Parkı'nda bir adet Çin ırkından Sharpei cinsi köpek ile bir adet kırma cins köpek için kanunen gezdirilmesi ve bakımı yasak olmamasına rağmen kanunen bakım kurallarına uygunsuzluktan yasal işlem yapıldı. Sharpei cinsi köpeğin aşılarının tam olmadığı ve Söke Belediyesi'ne kaydı olmadığı ile ağızlıksız gezdirildiği için; kırma ırk diğer köpeğe ise aşılarının tam olmasına karşın Söke Belediyesi'ne kaydı olmaması nedeniyle İlçe Kaymakamlığı tarafından idari para cezası kesildi.
Gerçekleştirilen köpek operasyonunda; kanunen gezdirilmesi ve bakımı serbest olan köpek sahipleri de köpeklerin kimliği ve aşıları konusunda bilinçlendirildi ve uyarıldı. Yetkililer tarafından benzer uygulamaların devam edeceği öğrenildi.
"PİTBULL'LAR İÇİN KANUN NE DİYOR?"
5199 Sayılı hayvanları koruma kanununda 'Pitbull Terrier ve Japonese Tosa gibi tehlike arz eden köpekler üretilemez, sahiplendirilemez, satılamaz, hediye edilemez, takas edilemez, sergilenemez ve reklamı yapılamaz' hükmü bulunuyor. İlgili yönetmelik çıkmadan Pitbull sahibi olmuş kişilerin ise bu köpeklerin bakımı için çeşitli kıstaslar getiriliyor.