Simav'da Atık Pil Toplama Kampanyası

Kütahya Simav'da Türkiye Erozyonla Mücadele ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Temsilciliği tarafından çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla 'Atık Pil Toplama' kampanyası başlatıldı.

Simav'da Atık Pil Toplama Kampanyası
TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu 85 yaşındaki Ömer Önder kampanya ile öğrencileri tasarruf ve çevre bilinci konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. 1 adet atık pilin 4 metrekare toprağı zehirlediğini anlatan Önder, öğrencilerin yanı sıra vatandaşlardan da kampanyaya destek beklediklerini bildirdi.
Atık Pil kampanyasının ilçe merkezi başta olmak üzere 21 belde ve bazı köylerdeki 38 okulda başlatıldığını ifade eden TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, öğrenciler ve öğretmenlerden çevrelerinde gördükleri ve buldukları atık pilleri okullara teslim ettikleri atık pil kutularına bırakmalarını istedi.
Okul yöneticilerinin toplanan atık pilleri kendilerine teslim edeceklerini anlatan Önder, kuruma teslim edilen atık pilleri anlaştıkları firmaya teslim ederek çevreyi temiz tutmak istediklerini kaydetti.
Önder ayrıca, okullara atık pil kutularının yanında bir de atık kağıt toplama kutuları teslim ettiklerini öğrencilerin atık kağıtları çöp kutusu yerine atık kağıt toplama kutularına atmaları uyarısında bulundu.