Savur'da 'Her Köye Örnek Badem Bahçesi' Projesi

Mardin'in Savur ilçesinde Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (SAVDER), GAP Eylem Planı-Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 'Her Köye Örnek Badem Bahçesi' projesini uygulamaya başlattı.

SAVDER'in 2009 SODES başvurusu kabul edildi. Projeyle Savur merkezi ile bazı köylerde örnek badem bahçelerinin kurulması ve alternatif gelir kaynakları hedefleniyor. Proje kapsamında yeni iş alanlarının yanı sıra Savur ilçesinde tarımsal alanda büyük bir gelir getirmesi sağlanması planlanıyor.
SAVDER Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Öztürk, "Savur merkez ile Başkavak, Gölbaşı, Üçerli ve Akyürek, Ormancık köylerinde oluşturulacak bahçelere toplam bin 200 adet fidan dikilmesi planlanmaktadır. Toplam bütçesi 30 bin TL olan projeyle bölgeye alternatif ürün yetiştirmenin yanında yetiştiricilere yüksek getiri sağlamayı hedeflemektedir. Geçtiğimiz günlerde uygulamaya başlanan projenin 31 Mart 2010 tarihinde tamamlanması beklenmektedir" dedi.
Projenin koordinatörlüğünü SAVDER Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk, teknik danışmanlığını ise 2009 yılında SODES kapsamında Gaziantep Üniversitesinde uzmanlık eğitimi alan Ayutullah Bayrak yürütüyor.