Sardı Sarmaladı Sevdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 bin ilköğretim okulu öğrencisine kışlık giysi dağıtımına Menemen Asarlık'ta başladı.

Sardı Sarmaladı Sevdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı.
Okullarda süt, kırtasiye ve spor malzemeleri, çanta ve kitap dağıtarak ekonomik imkanların kısıtlı olduğu bölgelerde yaşayan öğrencilere ve ailelerinin bütçelerine küçük de olsa katkı sağlamayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi. 10 bin ilköğretim okulu öğrencisini soğuk kış günlerinde koruyacak kışlık kıyafet verilmesi için ilk dağıtım Menemen Asarlık 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin okullara yaptığı desteklerden daha önce hiç yararlanmamış okullara yapılacak kışlık kıyafet yardımından toplam 10 bin öğrenci yararlanacak. İç Göç Entegrasyon Projesi-İGEP kapsamında çıkarılan sosyal haritalardan yararlanılarak seçilen 30 ilköğretim okulundaki dağıtımlar önümüzdeki 10 gün içinde tamamlanacak.

ONLAR BİZİM UMUDUMUZ
İlk dağıtımın yapıldığı Menemen Asarlık 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda öğrenciler ve eğitimciler ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Başkan Kocaoğlu, son 5 .5 yılda 500 üzerinde okulun fiziki düzenlemelerini yaptıklarını; kırtasiye, kitap, ped ve süt, dağıtımlarının sürdüğünü söyledi. Amaçlarının sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "Çocuklarımız ülkelerine, ailelerine ve gelecek nesillere faydalı olsunlar; cumhuriyetimizi, ülkemizi ilelebet yaşatsınlar, geliştirsinler. Onlar bizim umudumuz" dedi. Dağıtılan mont, bere ve atkılarını Başkan Aziz Kocaoğlu'nun elinden alarak giyen minikler çifte mutluluk yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sporu desteklemek, sınırlarında yaşayan çocuklara fırsat eşitliği sağlamak ve farklı spor dallarını tanımalarına imkan sağlamak için geleneksel hale getirdiği spor malzemesi yardımları da okulların spor takımlarının yüzünü güldürdü.

Büyükşehir'in spor malzemesi dağıtımı kapsamında 250 okula 1 adet masa tenisi masası, 2 adet cimnastik minderi, 1 adet satranç panosu, eşofman, şort, tişört, voleybol topu, basketbol topu, hentbol topu, sağlık topu, badminton direği, badminton ağı, raketi-topu ve çantası veriliyor.