Rtgd Ödül Töreninde Kamer Genç Gerginliği

Türkiye Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD) geleneksel 'Medya Oscarları' ödül töreninde Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, 'Burada hiç tasvip etmediğim insanlar ödül veriyor

Türkiye Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD) geleneksel "Medya Oscarları" ödül töreninde Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, "Burada hiç tasvip etmediğim insanlar ödül veriyor. Başta Bülent Arınç, ağlayan adam o" sözleri gerginliğe neden oldu.
RTGD'nin Ankara Rixos Otel'de düzenlenen geleneksel "Medya Oscarları" ödül töreninde sahneye çıkan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik sözleri gerginliğe yol açtı. Törenin sonlarına doğru ödül veren siyasiler ve ödül alan televizyoncular sahneye davet edildi. Bu sırada gecede ödül vermemesine rağmen kendisine "değer verilmediği" gerekçesiyle sahneye çıkan Kamer Genç, mikrofonu eline alarak, "Burada hiç tasvip etmediğim insanlar ödül
veriyor. Başta Bülent Arınç, 'ağlayan adam o'" dedi. Sahnede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Kamer Genç'in Bülent Arıç'a hakaret içeren sözleri üzerine elinden mikrofonu aldı. Elinden mikrofonun alınmasına sinirlenen Genç, "Bana değer verilmiyor" diyerek sahneden indi. Daha sonra sahnede bulunan RTGD Başkanı Metin Özkan, Kamer Genç'e, "Bizler size değer veriyoruz. Buraya gelen herkes bizim için aynı değerdedir. Bu size yakışmadı" dedi.
Salondan ayrılan Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bülent Arınç, ödül vermeye layık olmayan bir adam. Bülent Arınç gibi her gün ağlayan adamlar, laik cumhuriyete düşman insanlar. Bülent Arınç'a ödül verdirmek bu ülkeye yapılacak en büyük saygısızlıktır. Bülent Arınç, bu ülkeyi bitirmeye çalışan adam" diye konuştu.
Tepkiler üzerine Kamer Genç, otelden ayrıldı.