Örav'dan Öğretmenlere Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı ve Öğretmen Akademisi Vakfı'nın (ÖRAV) işbirliğinde yürütülen 'Öğretmenin Sınırı Yok' projesi kapsamında vakıf tarafından Pınarkule İlköğretim Okulu öğretmenlerine seminer verildi.

Örav'dan Öğretmenlere Eğitim
Proje kapsamında farklı okullarda öğretmenlere eğitim verilmeye devam edilecek. Bir süre önce Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un vakıflarını ziyaret ettiğini bildiren ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı, "Bölgede eğitime nasıl bir katkı sağlayabileceğimizi görüştük. 'Öğretmenin Sınırı Yok' projesi kapsamında Pınarkule İlköğretim Okulu öğretmenlerine eğitim verdik. Beylikdüzü Belediyesi'nin eğitime verdiği önem ve de vakfımıza gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum" dedi.

'Öğretmenin Sınırı Yok' isimli projeyle öğretmenlere, eğitim sürecinin, bireyi yaşama hazırlayan bir araç değil, yaşamın ta kendisi olduğuna ve bir ömür boyu sürmesi gerektiğine dikkat çekilmek isteniyor. İkinci olarak da öğretmenlerin bildikleriyle yetinmeyen, üstlendikleri önemli sorumluluğu yerine getirirken hiçbir engel tanımayan, daha da iyisini yapmaya odaklanmış kişiler olması gerektiği şeklinde motive edici eğitim verildi.

Öğretmenler, eğitim belgelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar ve Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Yetgin Çavdar'dan aldı. Ülkenin kaderini belirleyecek insanlar yetiştirmenin eğitimcilerin görevi olduğunu kaydeden Çavdar, "Bu noktada öğretmenler de iyi eğitimci olursa ülkemizin geleceği de o kadar iyi olacaktır. Her şey sizin elinizde şekil alıyor. Öğretmenler geleceğimizi şekillendiren insanlar olduğuna göre onların kendilerini daha fazla yetiştirmesi gerektiğini düşündük.

Öğretmenlerimizin de böyle düşündüğünü bildiğimiz için eğitime katkı sunmak amacıyla maddi manevi ne gerekiyorsa yapıyoruz" diye konuştu