Ödül Avcısı Amasya

İstanbul'da 14'üncüsü düzenlenen olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) iddialı giden Amasya, alınan ödül ile iddiasını boşa çıkarmadı.

Ödül Avcısı Amasya
EMITT 2009'da "Bölgesini En İyi Yansıtan İl" ödülü kazanan Amasya, çok sayıda ülkenin yanı sıra, Türkiye'den 81 ilin katıldığı EMITT 2010'da ise "Fuarın Tanıtımına En Fazla Katkıda Bulunan İl" ödülünün sahibi oldu.
Uluslararası çaptaki Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda iki yıl üst üste ödül almalarının gurur verici olduğunu belirten Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, "Bu başarı fuarda görev alan Amasya ekibinin başarısıdır. Zira fuarda Valimiz Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanımız Cafer Özdemir başta olmak üzere tüm ekibimiz üstün bir tanıtım çalışması sergilemiştir" dedi.
Fuarda çok sayıdaki turizm seyahat acentesi ile iletişim sağladıklarını belirten Kaya, deniz turizminde öncü olan bir firmanın nisan ayında Amasya'ya gelerek görüşmelerde bulunacaklarını, söz konusu firmanın Samsun limanına gemi ile turist getirerek, gelen turistlerin Amasya'yı ziyaret etmelerini planladıklarını kaydetti.
Amasya Valiliği ile Amasya Belediyesi'nin yaptığı işbirliğinin EMITT fuarında meyvelerini verdiğini belirten Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, fuarın açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Amasya standından Amasya Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları ise şarkı söylemesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.