Obeziteyle Savaş

Isparta'da, yeni üretilmeye başlayan elma cipsinin sağlık açısından büyük fayda sağlayacağı belirtildi.

Obeziteyle Savaş
Elmanın kurutulmasıyla elde edilen elma cipsi, patates ve mısırdaki gibi herhangi bir yağ içermiyor. Bu nedenle özellikle obezite ve kolesterolün önlenmesinde de etkin bir görev üstleniyor. "Günde bir elma her derde deva" sloganını her alanda kullanan Vali Ali Haydar Öner, elma cipsinin tanıtımı için de harekete geçti. Odasında sehpaların üzerine elma cipsi koyan Öner, kendisini ziyaret eden herkese mutlaka bunu ikram ediyor. 300 ton imparator cinsi elmadan 30 ton cips üretimi yapıldığını ve Mart ayı içinde bunların özel paketler halinde piyasaya satış olarak sunulacağını belirten Öner, bugüne kadar kime tattırdıysa herkesin beğeniyle söz ettiğini ifade etti.

Isparta'nın, elma konusunda yeni bir üretim alanına girdiğini belirten Öner, "Önümüzdeki Mart ayı içerisinde piyasaya çıkacak bir ürün. Obeziteyle savaş için, kolesterolle savaş için son derece ideal bir ürün. Bugüne kadar tattırdığımız bütün insanlar beğendiklerini ifade etti, beğenmeyen hiç çıkmadı. Bildiğiniz gibi günde bir elma her derde deva diyoruz. Ancak, taze elma yılın her anında bulunamayabilir. Ancak, elmaya katma değer katarak piyasaya sunulması da ekonomik anlamda büyük önem taşıyor" dedi.

Isparta'da faaliyet gösteren bir kuruluşun, 300 ton imparator cinsi elmadan 30 ton elma cipsi, elma kurusu elde ettiğini belirten Öner, şunları söyledi: "Yakın bir tarihte uygun nitelikli ambalajlarla piyasaya sunulacak. İnanıyorum ki, bütün Türkiye elma cipsini çok sevecek. Bazı cips türleri yağlı, obeziteye yol açan cipsler. Bu elma cipsi maçlarda, sinemalarda, televizyon izlerken ve özel sohbet ortamlarında tüketilirken çok beğenileceğine inanıyoruz. Böylece patates cipsinin pabucunu dama atacağız.

Elma cipsinin sevilmesi ve çok tüketilmesi de Isparta ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır."