MEÜ'den Tekel İşçilerine Destek

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğretim Elemanları Konseyi, özlük hakları için Ankara'da eylemde olan Tekel işçilerine destek vermek amacıyla öğretim üyeleri arasında para topladı.

MEÜ'den Tekel İşçilerine Destek
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğretim Elemanları Konseyi, özlük hakları için Ankara'da eylemde olan Tekel işçilerine destek vermek amacıyla öğretim üyeleri arasında para topladı. Toplanan paralarla da eylemci işçilere 2 gün boyunca 'sıcak çorba' dağıtıldı.

Kampanyanın 1 hafta sürdüğünü, toplanan maddi ve manevi yardımların da KESK'e bağlı SES İstanbul Şubesi'ne teslim edildiğini kaydeden Konsey Sözcüsü Prof. Dr. Volkan Öztuna, iş yerleri özelleştirildiği için özlük haklarının ellerinden alındığını ileri sürdüğü Tekel işçilerinin, 'geçici işçi' statüsünde çalışmaya zorlandığını, buna karşı ortaya konulan eylemlilik sürecindeyse 2 aylık bir zaman diliminin geride kaldığını anlattı.
Volkan Öztuna, "Ankara'nın sert geçen kışına rağmen Tekel işçilerinin haklarını korumak adına gösterdikleri kararlı tutum; neoliberal politikaların yol açtığı güvencesizlik, işten çıkarma, ücretlerin baskı altına alınması gibi sosyal hak kayıplarına karşı çıkmanın simgesine dönüştü ve geniş toplum kesimlerinin desteğini kazandı. Bizler de Mersin Üniversitesi Öğretim Elemanları Konseyi üyeleri olarak, ülke gündeminin üst sıralarında yer alan bu direnişe destek olmak amacıyla kendi aramızda bir dayanışma kampanyası gerçekleştirdik" dedi. Kampanyayı düzenlemekteki amaçlarının, MEÜ'de konuyla ilgili olarak sosyal bir duyarlılık oluşturulması olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Öztuna, bundan sonraki süreçte de işçilere destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.