Madde Bağımlısı Gencin Dramı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde madde bağımlısı genç, yetkililerden yardım talebinde bulunarak madde bağımlılığından kurtulmak istediğini söyledi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaklaşık olarak 200 ile 300 gencin madde bağımlısı olduğunu iddia eden 21 yaşındaki İ.A., yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi. Kendilerine yardımcı olunmadığı takdirde gençler arasında telafisi mümkün olmayan hataların ve tahribatların olabileceğini belirten İ.A., yüzüne maske takarak açıklamalarda bulundu.
Madde bağımlılarının gün geçtikçe sayılarının artığını ileri süren İ.A., yüzünün görünmesini istemediğini belirterek maske takarak konuştu. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İ.A., "Akçakale'de ikamet eden bir gencim. Askerliğimi 5 ay önce bitirdim. Kolum sakat olduğundan dolayı şu ana kadar bir işim olmadı. Madde bağımlısıyım. Akçakale ilçemizde 200 ile 300 madde bağımlısı gencimiz var. Bunlar şu anda kurtarılmayı bekliyor. Buradan Valimize sesleniyorum. Biz burada sürünüyoruz, eziliyoruz, toplum
içerisinde dışlanıyoruz. Biz nasihat falan istemiyoruz, iş veya tedavi istiyoruz. Şu anda bütün gençler bu iş için kullanılıyor. Biz bu maddeyi kullandığımız sürece de, tehlike içindeyiz. Şunu söylemek istiyorum ki eğer bu gençlere sahip çıkılmazsa bu gençler başları sıkışınca her türlü kötülüğü yapabilir. Şimdi okullarımızdaki pırıl pırıl gençlerimiz var. Bunlar zararlı madde kullanıyorlar. Bunların yaşları 15 ile 25 yaşlar arasında değişiyor. Hatta şu an okumakta olan okullara bile zehir tacirleri
girdi. Ben başkalarına da bulaşmasını istemiyorum. Bizim elimizde bir iş olmazsa bu maddeyi kullanmak zorundayız. Ailelerimizin durumu çok kötü, ailelerimize yardım edilmesini istiyoruz. Uyuşturucu tacirleri anaokulu öğrencilerine bile uyuşturucu satmaya çalışıyorlar. Şimdiden bu küçük çocukları uyuşturucuya alıştırmaya çalışıyorlar. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Akçakale ilçesinde 200-300 genciz, bu maddeden kurtulmak istiyoruz. Devletten yardım istiyoruz. Tedavi olmak istiyoruz. İş istiyoruz.
Lütfen sesimizi duyun ve bize yardım edin" dedi.