Kula Devlet Hastanesi'nde, Ev Konforunda Diyaliz Seansı

Manisa'nın Kula ilçesi Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi, hijyenik bir ortamda haftanın 6 günü uygulanan 4'er saatlik diyaliz seanslarıyla hastalarına ev konforunda hizmet veriyor.

Kula Devlet Hastanesi'nde, Ev Konforunda Diyaliz Seansı
Evlerinden servisle alınan hastalar, hastanenin diyaliz ünitesinde günlük seansları sırasında, LCD ekran televizyondan uydu kanallarını da izleyebiliyor. Her yatakta televizyon bulunan odada, hastalar böylelikle sıkılmadan günü tamamlıyor.
Diyaliz ünitesi sorumlu doktoru Ziya Erkut Arıcı, Ummuhan Sepet ve Sultan Kaygısız ile teknizyen Musa Aras, hastalara hijyenik ve konforunda hizmet vermekten mutluluk duyduklarını söylediler. Başhekim Şuayip Çırak, "Diyaliz hastalığının tedavisinde psikolojik desteğin de çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu yüzden moral ve motivasyon hususunda biz de hastalara gereken ilgiyi en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. Hergün ücretsiz servislerimizle hastaları evlerinden alıp hastaneye getiriyoruz. Güler yüzlü hastane personelimizle onları karşılıyor ve diyaliz ünitesindeki konforlu yataklarda günlük seanslarını uyguluyoruz" dedi. Ünitede bulunan odadaki yatak çarşaflarının her seanstan sonra değiştiğini söyleyen Başhekim Çırak, "Hastalar bir yandan günlük seanslarını geçirirken, diğer yandan uydu kanallarına bağlı LCD ekranda televizyon izliyor. Hastalarımıza evlerindeki konforu aratmayacak rahatlığı sunmak için bütün imkanlarımızı seferber ettik" diye konuştu.
Diyaliz ünitesinde tedavi gören hastalar da hizmetten oldukça memnun. 37 yaşındaki diyaliz hastası Yasin Sönmez, "Başta Başhekim Şuayip bey olmak üzere doktorumuz Ziya bey Hemşire arkadaşlar ve tüm personele çok teşekkür ederim. Burada bana evimdeki rahatlığı aratmıyorlar, emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.