Kent İçi Trafik Düzenlenmesi

Trabzon Belediye Başkanı Dr

Kent İçi Trafik Düzenlenmesi
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yeni Trafik Yönlendirme Planı'nın üniversiteler, Emniyet Müdürlüğü, sivil toplum örgütleri, mimar ve mühendisler ile birlikte 10 ay süren bir çalışma sonunda ortaya çıktığını belirterek "40 yıldan beri çözülemeyen sorunu 10 ayda çözdük" dedi.
2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi şehirdeki trafik sıkışıklığı, gürültü ve görüntü kirliliğini çözmek durumunda olduklarını söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu olimpiyatlar için kentimize 49 ülkeden 4 bin sporcu ile birlikte 10 bin yerli ve yabancı konuk gelecek. Bu nedenle daha önce olimpiyatların yapıldığı kentlerde trafik durumu nasılsa Trabzon'un da trafiğinin öyle olması gerekmektedir" diye konuştu.
Trafik Yönlendirme Planı için özveride bulunan şoför esnafı ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, " Trafik Yönlendirme Planı'yla birlikte kent içi trafiğinde önemli oranda bir rahatlama oldu. Bu plan için; yaşayanların yani vatandaşların değerlendirmeleri bizler için önemlidir. Bu anlamda bizlere katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Trafik sorununun çözmek için hazırladıklarını kısa, orta ve uzun vadeli çözüm planlarını bir bir ortaya koyduklarını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, "Kavşak düzenlemeleri, alt ve üst geçitler, otopark düzenlemelerini içeren orta vadeli çözüm planları için çalışmalarımız devam etmektedir. Uzun vadeli çözüm planları olan kanuni bulvarı yapımı ve diğer projeler için de gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte kentimizin trafik sorunları tam anlamıyla çözüme kavuşacaktır" ifadelerine yer verdi.