İzmir'de Tekel İşçilerinden Basın Açıklaması

Başkentte eylem yapan TEKEL işçileri adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen İzmirli TEKEL işçisi Arife Güneş, 'Binlerce yurttaşın yüreğini yanımıza alarak 20 Şubat'ta Ankara'da buluşacağız' dedi

Başkentte eylem yapan TEKEL işçileri adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen İzmirli TEKEL işçisi Arife Güneş, "Binlerce yurttaşın yüreğini yanımıza alarak 20 Şubat'ta Ankara'da buluşacağız" dedi.
Konak'ta toplanan bir grup TEKEL işçisi basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Arife Güneş yaptı. Kendileri için 4-C'de düzenleme yapıldığını dile getiren Güneş, bu yönetmelikle birlikte iş güvencelerinin ellerinden alındığını ve en fazla 11 ay çalışabileceklerini, kurum yöneticisi istediği takdirde çalışanların iş yerlerindeki altıncı ayı dolduğunda iş akdini sonlandırabileceğini söyledi. Güneş, "TEKEL işçileri işte bu kölelik koşullarına karşı çıkıyor.
AK Parti hükümeti de ona biat etmediğimiz için bize kızıyor. Hükümetin kötü politikalarından rahatsız olanların sesi olduğumuz için bizden korkuyor. Beş koldan yola çıkıyoruz. Perşembe günü tek sıra halinde elimizde TEKEL bayraklarıyla yollara dizileceğiz. Binlerce yurttaşın yüreğini yanımıza alarak 20 Şubat'ta Ankara'da buluşacağız" dedi.
Basın açıklamasının ardından bir tiyatro grubu, 'Tekel İşçileri' isimli bir skeç sundu. Skeç sonrası eylemciler, tek sıra halinde Konak Meydanı'nda yürüyüş yaptı.