İstanbullular'a iyi haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro hattını uzatacak.

İstanbullular'a iyi haber

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maslak Oto Sanayi sitesi ile Darüşşafaka metro istasyonu test sürüşünü gerçekleştirdi.

TEST SÜRÜŞÜNÜ BAŞKAN TOPBAŞ YAPTI

İstanbul'da devam eden metro çalışmaları kapsamında 4. Levent-Hacıosman hattındaki Darüşşafaka İstasyonu test sürüşü yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Darüşşafaka İstasyonu ile birlikte Hacıosman'a ulaşmak için kalan mesafe bin 348 metreye inecek.

4. Levent - Darüşşafaka istasyonları arasındaki test sürüşünde, yeni sistem için hazırlanan iki bin kişi kapasiteli 8'li dizi treni de ilk defa kullanılacak.

Açıklamada, toplam uzunluğu 8 bin 120 metre olan 4. Levent - Hacıosman hattının 5,5 kilometrelik bölümünün (4. Levent - Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi arası) 30 Ocak 2009'da törenle açıldığı anımsatıldı.

HALİÇ METRO GEÇİŞİ DE BU YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

En geç Haziran ayında yolcu taşımaya başlayacak olan Darüşşafaka hattı ile birlikte bu güzergahtaki işleyen metro hattı 18,3 kilometreye ulaşacak. Test sürüşüne başlanan Darüşşafaka hattı ile Taksim - Darüşşafaka güzergahında yolculuk 22 dakika olacak. Yıllardır beklemede kalan Haliç Metro Geçişi'nin 2010 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Tamamlandığında Şişhane-Hacıosman arasındaki (Sanayi - Seyrantepe dahil) hattın yaklaşık 19,5 kilometrelik olacağı aktarılan açıklamada, ulaşım süresinin ise yaklaşık 28 dakika olacağı ifade edildi.