Gemlik Kent Konseyi Olağan Üstü Toplandı

Gemlik Kent Konseyi, yürütme kurulunun aldığı karar üzerine olağanüstü toplandı.

Gemlik Kent Konseyi Olağan Üstü Toplandı
Sosyal Yaşam Merkezi'nde Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler başkanlığında bir araya gelen Kent Konseyi üyeleri arasında resmi kurumlar, dernekler, kooperatif ve odalar, partiler, sendikalar, meclis üyeleri ve muhtarlardan oluşan 133 kişi bulunuyor. Kent Konseyi'nin olağanüstü toplantısında konsey yönergesi, gençlik ve kadın meclisleri tüzüğü ile Gemlik mastır planını görüşüldü.
Kent Konseyi yönergesini oy birliğiyle kabul eden konsey, gnçlik ve kadın meclisi tüzüğünü de kabul etti. Yönergeye yüzde 30 oranında kadın kotası konulmasını isteyen Ümran Akyavaş'ın teklifi kısa süreli tartışmaya sebep oldu. Akyavaş'ın önergesine hassasiyetle katıldığını ifade eden Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, sivil kuruluşların yeterince kadına yer vermediğini dile getirdi. Eski Belediye Başkanı Mehmet Turgut ise, yüzde 30 kadın kotasının tutturulmaması halinde sıkıntı doğacağını ve konseyin çalışamaz hale gelebileceğini savundu. Önerge oylamaya konulduğunda oy çokluğuyla reddedildi.
MHP İlçe Başkanı Mehmet Kayaoğlu'nun tüzüklerde yer alan üst üste iki kez oturuma katılmayan üyenin aktif üyeliği pasif üyeliğe düşürülür maddesi mazeretsiz üst üste 2 kez maddesi eklenerek düzeltildi.
Kent Konseyi toplantısında son olarak Gemlik master planı ele alındı. Master planını şehir plancısı Gülay Bozkurt anlattı. Daha sonra söz alan İnşaat Mühendisleri Odası Gemlik Temsilcisi Hasan Hamaloğlu ile Mimarlar Odası Gemlik Temsilcisi Kenan Çakır, Gemlik'in gelecekteki oluşumu hakkında görüşlerini bildirdiler. Sunumun ardından Başkan Fatih Mehmet Güler, master planı hakkında açıklamalarda bulundu.