Engeller Destekle Aşıldı

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin 2009 yılında yaptığı faaliyetlere destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verdi.

Engeller Destekle Aşıldı
Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen plaket töreninde yaptığı konuşmada, konsey olarak yapılan çalışmalarla yeni bir Bursa markası oluşturduklarını belirtti. Kent Konseyi'nin Bursa'nın gücüne güç kattığını ifade eden Pala, Kent Konseyi'nin düzenlediği "Bursa Konuşuyor" toplantılarına da dikkat çekerek, "Bu organizasyonla bütün katılımcıların söz sahibi olabileceği demokratik bir platform oluşturduk. 'Bursa Konuşuyor' toplantılarına Bursa'daki bütün kurum ve kuruluşları davet ediyor, onların görüşlerini alıyoruz. Bursa'nın faydasına olan tüm görüşleri değerlendirerek şehrin geleceğine yön vermeye gayret gösteriyoruz" dedi.
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisinin yaptığı çalışmalardan da söz eden Pala, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, önlerine çıkan engelleri aşmalarına yardımcı olmak için gayret gösterdiklerini söyledi.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı ise, engelli adını verdiğimiz vatandaşların toplumu birleştirici ve bütünleştirici bir yönü olduğunu, bu toplumdaki herkesin onların merhametine ihtiyacının olduğunu belirtti.
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez de, meclis olarak hedeflerinin engelli olduğu için dışarıya çıkmayan vatandaşlarımıza ulaşıp onlara yaşama azmi kazandırmak olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından, engelliler meclisine verdikleri destekten dolayı 23 kurum ve kuruluş temsilcisine teşekkür plaketi takdim edildi.