Cihaner'in Avukatı İtiraz Dilekçesini Verdi

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasının ardından Avukatı Hamit Sekman saat 15

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasının ardından Avukatı Hamit Sekman saat 15.30 sıralarında itiraz dilekçesini Erzurum 2. Nolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Sekman tarafından hazırlanan itiraz dilekçesi Erzurum'da bulunan Cihaner'in avukat arkadaşı Baki Uzun tarafından ilgili makamlara verildi.
Avukat Sekman itiraz gerekçeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Erzurum 2 Nolu Ağır Ceza Mahkemesi Özel Yetkili Mahkeme'ye sunulduğunu çıkacak kararın bugün-yarın belirleneceğini bildirerek, "İtiraz gerekçesinde Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde müvekkilim İlhan Cihaner'i yargılama yetkisine sahip olmadığını, bunun özellikle Ceza Mahkemesi Kanunu 250. Maddesi 3. Fıkrası gereğince mümkün olamayacağını, Hakim Savcılar Kanunu 90. Maddesinde 1. Sınıf Hakim ve Savcıların Yargıtay Ceza Dairelerinde
yargılanması gerekirken bu aykırı olarak, Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi maalesef müvekkilim hakkında soruşturma yapmış ve tutuklama kararı vermiştir. Genel itiraz noktamız budur. Mahkemenin yetkisizliği, böyle bir karar veremeyeceği ve ayrıca suçlamaların dayanağı olmadığı, gerçekle ilgisi olmadığı ve delil olmadığı şeklinde itirazımızı sunduk" dedi.

BAŞSAVCI CİHANER, ŞANAL'IN SORGULAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
Avukat Sekman, sorgulama ve mahkeme sürecinde Cihaner ve Şanal arasında herhangi bir restleşme olup olmadığını sorusunu da yanıtlayarak, "Arama, gözaltı ve tutuklamanın öncesine dayanan olaylar var. Müvekkilimin Erzincan'da yaptığı bir soruşturmaya ilişkin Özel Yetkili Savcılığın 'O soruşturma bizim görev alanımızda' iddiasıyla alması. Bunun üzerine başlayan gerginlikler ile ilgili Özel Yetkili Savcı Osman Şanal hakkında HSYK ve Adalet Bakanlığı'na yaptığı şikayet olduğu bir durumda sorguya Osman
Şanal'ın girmesi yadırgandı. Buna itiraz ettik. Ben çok etik bulmadım. Ama yargı kararından dolayı hukuksal olarak bir şey yapmamız mümkün değildi" şeklinde konuştu.