Batman'daki Sürücü Sınavı Operasyonu

Batman'da geçtiğimiz Pazar günü yapılan sürücü belgesi sınavında başkasının yerine sınava giren ve kopya çeken cep telefonuyla kopya gönderen şahıslara yönelik operasyonda gözaltına alınan 87 kişiden 34'ü adliyeye sevk edildi.

Batman'daki Sürücü Sınavı Operasyonu
Batman'da geçtiğimiz Pazar günü yapılan sürücü belgesi sınavında başkasının yerine sınava giren ve kopya çeken cep telefonuyla kopya gönderen şahıslara yönelik operasyonda gözaltına alınan 87 kişiden 34'ü adliyeye sevk edildi.
Polis Batman'da faaliyet gösteren bazı sürücü kurslarının, kurslarına kayıt yaptırdıkları şahıslara eğitim vermeden eğitim vermiş gibi gösterdikleri, bu şahısların yerine Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavlarına (MTSAS), sınavları kazanabilecek başka şahısları soktukları, sınav sırasında kursiyerlerine cep telefonu ile mesaj yollamak suretiyle kopya verdikleri, kursiyerlerden başarılı olmaları durumunda büyük rant sağladıkları ve bu faaliyetlerini örgütlü bir yapı içerisinde sürdürdükleri ihbarını aldı.

1.5 ay süren bir çalışmanın ardından geçtiğimiz Pazar günü harekete geçen polis başkasının yerine sınava giren ve iki minibüsle il dışından getirtilen şahısları takibe aldı.
Şüpheli şahısların sürücü kursu yetkilileri ve irtibatlı oldukları şahıslar ile buluşarak sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı aldıklarını, sonrasında ise sınava girecekleri okullara dağıtıldıklarını tespit eden polis, operasyon başlattı. Sınavın başlamasından sonra salon sınav görevlilerince bildirilen şahısların kimlikleri ve evrakları kontrol edildi ve başkalarının yerine sınava giren şahıslar ile cep telefonlarına cevap anahtarı gelen ve kopya çeken şahıslar salon sınav görevlilerince tespit edildi. Söz konusu şahıslar tutanakla polise teslim edildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyon sonucunda başkasının yerine sınava girdikleri ve cep telefonuna mesaj gelerek kopya çektikleri ileri sürülen 87 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Sürücü kurslarında ve şahısların üzerinde yapılan aramalar sonucunda; sürücü belgesi dosyası hazırlamada kullanılan sahte belgeler, bilgisayar kasaları, başka şahıslara ait sınav giriş belgeleri, başka şahıslara ait nüfus cüzdanları, sahte belgelerle hazırlanmış sürücü aday dosyaları, cevap anahtarı mesaj olarak gelmiş cep telefonları ele geçirildi.

Haklarında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte yönetici ve üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde suç işlemek, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kamu görevlisine yalan beyanda bulunmak, resmi ve özel belgede sahtecilik" iddiasıyla işlem yapılan şahıslardan 53'ü ifadelerinin ardından savcılık tarafından Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakıldı. 34 şahıs ise düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edildi.